08. 6 september Washington (en Hannah)

Door Gerard en Irene van Daalen - A long time ago
Gisteravond hebben we al de start van de regen meegemaakt als voorloper van de tropische storm Hannah. Dat beetje regen is uitgegroeid tot hoosbuien. Toen we na een smakelijk ontbijt op de 17e etage naar buiten gingen, was het ondoenlijk om op stap te gaan. Leen stelde voor de auto te gebruiken, maar je begrijpt, dat iedere andere bezoeker dezelfde gedachte had, dus parkeren lukte niet. Omdat ik geen zin had om de hele dag in de kamer te blijven, heb ik bij de lobby nagevraagd of we bij de metrostop ‘Smithsonian’ wellicht ondergrond bij de musea konden komen. Ze begreep er niets van. Wij zijn de 350 meter naar de metro gelopen in de stromende regen en felle wind met de regenponcho’s van Maid of the Mist. Toen we bij de metrostop kwamen bleken we de volgende stop te moeten hebben en daar moesten we ook weer zo’n 400 meter lopen naar het Air and Space museum. Binnen hebben we regelmatig gekeken naar Hannah, die langskwam. Felle windstoten en veel regen: heel amusant om binnen te kijken wat de mensen buiten doen.
 
Het museum was interessant. Veel over waarom en hoe, veel over historie. Met name de oorlogsvliegerij kwam meerdere malen aan de beurt. Ook de maanlanding: één van de twaalf originele maanlanders stond opgesteld: het leek wel alsof een jongere met aluminiumfolie aan de slag was gegaan.
 
Toen we later in de middag naar buiten gingen, bleek het nog maar te druppelen. Met onze regenjassen zijn we onderweg gestopt om een foto te maken van de achterkant van de White House. Alsof we zelf bij George W. op de koffie waren!
 
Daarna zijn we terug naar het hotel gegaan en hebben we de pizzakoerier laten komen. Er waren 2 Pine meatlover pizza’s besteld en we hebben uiteindelijk anderhalve pizza met moeite weg gekregen, maar wel erg lekker!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!