11. 9 september: New York

Door Gerard en Irene van Daalen - A long time ago
Toen we opstonden, zag de lucht een stuk minder blauw. We hebben de dubbeldekker gepakt op 14th street en zijn richting downtown Manhattan gegaan met de bedoeling om vanaf Battery Park de ferry naar het vrijheidsbeeld te nemen.
 
Onderweg zijn we gestopt in Chinatown om wat souvenirs in te slaan. Het ging daar steeds harder regenen, dus eerst maar eens vier paraplu’s gekocht. Heel wat t-shirts gekocht en goed afgedongen (Wilmal lachtte steeds harder om mijn tactiek).
 
Midden in Chinatown: een Starbucks winkeltje gevuld met dampende mensen. Mmmm, koffie! Na zo’n half uur waren de slagregens voorbij en zijn we naar het postkantoor gegaan om daar postzegels te kopen. Daarna besloten om niet de ferry te nemen, maar naar het Museum of Modern Art (MOMA) te gaan. Mensen, als je het MOMA op dinsdag wilt bezoeken: vergeet het. Juist die dag was het museum gesloten!
 
Dan maar naar 42nd street gewandeld en daar Madame Tussaud ingegaan. Voor de 100e keer konden we voor 20+ dollars op de foto, ditmaal vriendelijk doch dringend geweigerd.
Een aantal lijkende wassen beelden gezien en door een eng straatje gegaan, waar we moesten schrikken van de live acteurs die daar liepen. Voor de rest: het was goed dat de toegang gratis was met de New York Pass.
 
’s Avonds naar pier 33 gegaan en daar een snelle pizza gegeten alvorens te boarden bij de City harbour cruise. De boot maakte een halve cirkel rond Manhattan. We kregen alsnog het vrijheidsbeeld te zien en een schitterend uitzicht op verlicht Manhattan bij nacht. Ik werd er zowaar romantisch van en dat ben ik toch niet snel!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!