Los Angeles

Door Leo & Heleen van 3 - A long time ago De afgelopen 2 dagen in Los Angeles rondgereden met de Chevy. Een auto is hier zeker handig, want voor je het weet sta je 45 km verderop, nog steeds in LA welteverstaan... We hebben alle 'bekende' plaatsen bekeken. Lang leve TomTom Amerika!!! Erg handig in zo'n grote stad, want geen enkele plattegrond heeft echt ALLE straten erop staan en Bram (onze 'stem') heeft ons onverstoorbaar overal  heen gepraat.

Eerst naar Santa Monica en Venice. Leuke boulevards en prachtige stranden. Gisteren daar niet gestopt, omdat we nog meer wilden zien. Daarna door naar Malibu. Allemaal hele mooie huizen, direct aan de Oceaan gelegen. Tot onze verrassing zagen we, toen we even langs de kust stopten, 4 dolfijnen op hun gemakje voorbij zwemmen. Erg leuk om te zien :-)
Vervolgens naar Beverly Hills. Prachtige wijk, maar helaas liggen de allermooiste (lees: allerduurste) huizen achter de hekken die midden in een aantal wegen de straat afsluiten. Maar evengoed hele mooie optrekjes gezien met auto's op de oprit die bij elkaar miljoenen dollars waard zijn. Toch stiekum wel leuk om eens naar te kijken ;-) 
Hieronder een blik op de huizen die aan een 'afgesloten' weg staan.Tenslotte naar Hollywood gereden. Een hele andere sfeer. Erg druk op straat en heel veel vrolijke gevels en zeer grote filmreclames. Vervolgens natuurlijk naar de rand van de wijk gereden voor een perfect uitzicht op de HOLLYWOOD-letters in de heuvels!Vandaag eerst naar Downtown LA. De TomTom zag er voortdurend uit als een bord spaghetti, vanwege de enorme wirwar van Freeways, Highways, Boulevards en Avenues. Maar Bram is onverstoorbaar en praatte ons ook nu naar onze bestemming, het oudste huis van LA, toe. Dit huis is gebouwd in 1781 door de Mexicanen. Erg leuk om ook dit stukje geschiedenis (het grondgebied van LA was destijds in handen van de Mexicanen) erbij te krijgen :-)

Daarna naar Venice Beach gegaan. Het weer was echt prachtig. 25 graden, een koel briesje vanaf de Oceaan en strakblauwe lucht. Natuurlijk eerst de plekjes opgezocht waar Baywatch is opgenomen, want als trouwe fan wilde Heleen die absoluut zien. Naar lifeguards hoefden we niet lang te zoeken. Ook vele andere lokaties werden herkend.Toen een paar uur rondgelopen over Venice Boulevard. Ongelooflijk, wat een winkeltjes, waterpijpen, tattoos, aparte mensen, enzoverder enzovoorts.... Hierna waren we toe aan anderhalf uur op het strand liggen! Een record voor ons, hahaha! Hieronder nog een beeld van Venice Beach: De huizen die aan het strand staan.Morgen gaan we onze camper ophalen. We hopen dat deze er iets beter uitziet dan het onderstaande exemplaar, wat we vanmiddag tegenkwamen op de parkeerplaats... Hij stond er niet toen wij de Chevy daar parkeerden, dus hij moet nog kunnen rijden...


Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!