Grand Canyon

Door Leo & Heleen van 3 - A long time ago Afgelopen dinsdag de camper opgehaald. Een 10 meter lange, 5 maanden oude Ford E450 SuperDuty (een V10).Qua verkeersregels dienen we ons te houden aan de regels voor Trucks. Wij vinden de camper erg groot, maar al op de eerste camping bleek dat wij bij de kleintjes horen. 

Tegen de tijd dat we Los Angeles uit waren (dat duurde 66 km lang...), had Leo alle stuur- en overige oefeningen met de camper ruimschoots achter de rug ;-)

Daarna de Mojave Desert door gereden. Heleen vond het helemaal geweldig! Net als in Outback Australia, de woestijn is helemaal haar 'ding'. Qua autorijden vond Leo 't redelijk saai, cruisecontrol op 55 mijl en that's it. Kilometers lang...

Gisteren onderweg een kleine 100 mijl van Route 66 meegepakt. Ook heel leuk om te doen. We kwamen uiteindelijk terecht in het dorpje waar Route 66 'geboren' is. Geweldig! Filmdecors, originele winkeltjes, helemaal leuk!

Vandaag de Grand Canyon bezocht. Dit is het land van de superlatieven en voor de Grand Canyon is dat absoluut terecht! Onze eerste reaktie: ADEMBENEMEND!!! Wat is de Grand Canyon ONTZETTEND MOOI en GROOT!!! We hebben genoten van het wandelen langs de South Rim, de zuidzijde van de Canyon. Het ene uitzicht was nog mooier dan het andere! Uiteindelijk ons aan het einde van de dag los kunnen maken van de vergezichten en weer teruggereden naar de camping.Het 'camper-en' bevalt tot nu toe prima! De Amerikanen die wij tot op heden ontmoet hebben zijn erg behulpzaam, vriendelijk, aardig en belangstellend. In het verkeer zijn ze superbeleefd. Als er een bord staat: Speed Limit 25 miles, dan houdt iedereen zich daar direct aan, ook al kun je de volgende 5 miles vooruit al zien dat er nauwelijks verkeer op de weg is. Verder is het verkeer ook heel relaxed en zeker niet agressief! Vanmiddag kwamen we op de terugweg eerst de politie tegen met zwaailicht en sirene (en dan het soort sirene wat je hoort, ook al staat de radio op 10), daarna de Sheriff, daarna nog meer politie, vervolgens de ambulance. Het kriebelde even, maar nee, de achtervolging inzetten met onze 'woonwagen' leek ons toch geen goede aktie... Leo vindt de politie-auto's hier geweldig en wat hij helemaal prettig vindt is het feit dat een politieman hier alleen rijdt, met een stevige shotgun aan z'n dashboard als bijrijder...
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!