Antelope Canyon & Monument Valley

Door Leo & Heleen van 3 - 14-06-2009 07:13 Antelope Canyon

Vrijdag bij het plaatsje Page, in Noord Arizona, de Antelope Canyon bezocht. Een heel bijzondere Canyon, gevormd door wind en water. De Amerikanen zien in de verschillende vormen zeker 3 Amerikaanse presidenten. Wij konden onze Balkenende er helaas niet in zien ;-)



Monument Valley

Zaterdag waren we te gast bij de Navajo Indianen in Monument Valley, op de grens van Arizona & Utah.



Wat een mooi park! GEWELDIG!!! En heel herkenbaar, want als trouwe Westernfilm-fans herkenden we vele plaatsen waar John Wayne, Clint Eastwood en de andere helden zich uitgeleefd hebben op het witte doek.

Natuurlijk moest Heleen ook even te paard, toen zij een oude Indiaanse man met zijn net zo oude (en slapende) paard zag staan. Wat een cool westernzadel lag er op dat paard!!!! De jongere Indiaan die erbij stond verzekerde Heleen dat het paard Pistol heet en dat het supersnel kan zijn... Voor vandaag had Pistol geen kogels meer over, want hij sliep rustig verder. Maar toch voelde Heleen zich heel even cowgirl :-)



We hebben een privérondrit van 2,5 uur gemaakt, waarbij wij ook door het gedeelte van het park zijn gekomen waar je alleen in gezelschap van een Indiaanse gids mag komen. Het klikte heel goed met Autumn (onze Indiaanse gids) en zij vertelde ons steeds meer verhalen. Ook heel veel interessante dingen gehoord over het hedendaagse leven van de Navajo Tribe. De Tribe bestaat uit 300.000 leden en zij wonen grotendeels in Monument Valley. Iedere Indiaan krijgt een halve acre grond als hij zijn eigen huis gaat bouwen. Maar, zo vertelde Autumn, je kunt rustig zoveel acres als je zelf wilt toevoegen aan je erf. Ruimte genoeg! Toen wij twee wilde paarden voorbij zagen komen, vertelde Autumn dat je die mag vangen en mag houden, tenzij de paarden al gebrandmerkt zijn (maarja, dan zijn ze ook niet meer 'wild'...). Wij hebben ons ingehouden, want dat zou wel heel veel extra gewicht worden op de terugreis...

Samen met Autumn bezochten we Suzy, een bijna 100 jaar oude vrouw, in haar woonomgeving. Suzy is wereldberoemd geworden, doordat zij in 3 John Waynefilms voorkomt als jonge Indiaanse vrouw. Ze is geen actrice, maar was destijds (films zijn opgenomen in de jaren '30 van de vorige eeuw...) ter plaatse en dus mocht ze meedoen. Zij woont al haar hele leven in Monument Valley, eerst in haar Hogan (Indiaanse woning), de laatste jaren in een iets moderner huis (voor ons nog steeds een hutje) naast haar Hogan. Wij mochten haar Hogan bekijken, waar zij bezig was met het weven van een doek.

Verder heeeeeeel veeeeeeel mooie rotsformaties gezien, waarvan hieronder een paar foto's.




Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan