Arches & Capitol Reef

Door Leo & Heleen van 3 - A long time ago Eerst hieronder Leo's interpretatie van hoe Heleen naar deze vakantie toeleefde:De afgelopen twee dagen Arches National Park en Capitol Reef National Park bezocht. Arches is echt heel indrukwekkend en errug mooi!!! Ook Capitol Reef is prachtig! In beide parken staan hele aparte rotsformaties, ontstaan door krachten vanuit de aardbodem (lagen zijn naar boven gedrukt) en erosie door wind, water en regen aan de bovenkant. We kunnen er een heel boek over vol schrijven, maar het lijkt ons leuker om jullie mee te laten genieten aan de hand van wat foto's!

Arches National Park

Hieronder Park Avenue. De hoge, relatief smalle rotsen aan de rechterzijde werden Park Avenue genoemd door de eerste blanke mensen die dit zagen, omdat zij vonden dat deze rij rotsen erg leek op een straat in een grote stad.De North (links) en de South Window. Wij vonden het net 2 ogen!Om een indruk te geven hoe groot deze 'Windows' zijn: Hieronder zit Heleen rechts in beeld in de North Window...De Double Arch. Als je heel goed kijkt, zie je dat de Arch aan de rechterkant 2 'poten' heeft.De Landscape Arch. Op de voorgrond zie je deze hele dunne Arch. In 1991 is van de rechterzijde van deze Arch een heel groot stuk naar beneden gekomen. Met een lengte van 88,7 meter is deze Arch de grootste natuurlijke, stenen boogoverspanning ter wereld!Capitol Reef

In Capitol Reef National Park hebben wij een hele mooie wandeling gemaakt om uiteindelijk bij de Hickman Bridge uit te komen. Ontzettend indrukwekkend!!! Dit sportieve (ahum...) echtpaar was na deze wandeling dan ook zeker aan een kleine rustpauze toe! Een goed moment dus om onderstaande, prachtige foto te maken van de Hickman Bridge ;-)

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
11 en 12 december: online infodagen met webinars, live Camper Q&A én persoonlijke adviesgesprekken (Zoom)
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!