Bryce Canyon & Zion & Las Vegas

Door Leo & Heleen van 3 - A long time ago

Bryce Canyon

Ons bezoek aan Bryce Canyon was geweldig! Wat een natuurschoon, wat een geweldige rotsformaties en wat een prachtige trail hebben we daar gelopen. Bij iedere stop die we maakten werd het mooier tot we uiteindelijk op Bryce Point kwamen. ADEMBENEMEND!!!!! Natuurlijk hadden we de foto's op de folders en op internet al gezien, maar toen we er zelf stonden was het toch heel indrukwekkend!

Na twee dagen Las Vegas hadden wij het wel bekeken. We zijn richting Mono Lake gereden. Een erg lange, warme rit van 535 km. En inderdaad, alle Amerikanen die wij zien rijden hier, houden zich stipt aan de snelheid. Honderden kilometers asfalt in een praktisch lege woestijn, bijna geen auto op de weg, maar niemand rijdt te hard. Leo droomde van het uitproberen van zijn Lexus...

In de woestijn het spookstadje Rhyolite bezocht. Begin 20e eeuw is hier goud gevonden, waardoor er een stadje van een paar duizend inwoners ontstond binnen korte tijd. Na een jaar of 20 was het goud op en verlieten de inwoners het stadje.

Hopelijk is dit geen voorspellende foto van Heleen's toekomst bij ABNAMRO...Na 535 km bereikten we de camping. Helaas... VOL! No problem, zo zei de dame achter de receptie, een paar mijl verderop, net over de volgende pas, ligt nog een camping, ik heb al even gebeld en ze hebben nog een paar plaatsen! Dus wij 'een paar mijl' verder. Toen we na zo'n 35 km door niemandsland wilden omdraaien (welke kant bedoelde ze eigenijk met 'down the road?') zag Heleen het bordje Willow Springs! YES! Camping gevonden! Een bejaarde heer wachtte ons op en heette ons hartelijk welkom. Leo werd op een golfkarretje meegenomen, zodat de man hem de plaats kon wijzen voor onze camper. Ohja, zei hij, jullie moeten wel even voorzichtig zijn hier en in het donker niet buiten lopen, want de afgelopen dagen liepen hier 's avonds en 's nachts wat beren over het terrein. BEREN??!!? Yes, this is bear country, dear!

Inmiddels zijn we gearriveerd bij Yosemite National Park. We staan 5 mijl buiten het park, midden in een groot dennenbos, op een camping. Hele aardige mensen en een fantastische plaats! Maar ook hier: Blijf in je camper als 't donker is, want er zijn hier regelmatig op het terrein Mountain Lions (zien eruit als een kruising tussen een kat en een tijger), Beren en Ratelslangen...
Jullie begrijpen, wij zijn voor het donker binnen....
 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!