zondag 11 september

Door Aad en Tinie van Haastert - A long time ago

Om half negen verlaten we het mooie park even buiten Old Station waar we hebben overnacht. We hebben 210 km voor de boeg dus we doen rustig aan. Het lijkt wel of wij de enige zijn die op weg zijn vandaag. Zo rusig is het. We stoppen bij het Medicine Lake en ook daar zijn we bijna de enige bezoekers. Wat natuurlijk wel mooi is voor de foto's. We vervolgen onze weg naar Lava Beds National Monument and Wilderness, en wildernis dat werd het. Het landschap wordt steeds grimmiger en overal liggen grote hopen zwarte stenen tussen de bomen. Op een gegeven moment houdt ook de weg op en rijden we op een onverharde hobbelige weg. We worden door elkaar geschud en in de camper is het een herrie van jewelste want het serviesgoed staat te dansen in de kastjes en we vrezen of dat heel zal blijven en de camper voor ons verdwijnt in een grote stofwolk. We rijden zo nog een kwartier verder en komen dan eindelijk weer op een verharde weg. We stoppen om de schade op te nemen. Die valt uiteindelijk wel mee maar er ligt een dikke laag stof in de camper dus dat wordt schoonmaken vanavond. De omgeving ziet er troosteloos maar indrukwekkend uit. Veel dooie bomen tussen hopen steen. Daarna een gebied wat lijkt op een maanlandschap en waar bijna geen boom meer te bekennen is. En dan ineens aan een kant nog de lavarotsen en aan de andere kant een heel groot meer, het Tule Lake. En dan komen we weer in de bewoonde wereld. Het was een prachtige dag.  

Reacties

Corrie A long time ago

Lieve Aad en Tinie,

Leuk om de verhalen te lezen. Mooi weer, dat is ook niet verkeerd. Tinie, het schilderij was een groot succes. Dikke tranen van ontroering. Je hoort de verdere verhalen wel. Liefs van Corrie (en Ab)

Leonie A long time ago

Mooi om te lezen! Jullie zullen je ogen wel uitkijken daar met al die wisselende landschappen.
En geniet van het lekkere weer, tis huilen hier. Herfst borduurt lekker voort op de zomer, bijna iedere dag regen.Heb een goed gesprek gehad met de kopersbegeleiding, aan al mijn wensen kan worden voldaan en ze rekenen niet eens de hoofdprijs. Morgen gaan Richard en ik samen naar de sanitairspecialist. Heel veel plezier met de mooie reis.

Els Vermeulen A long time ago

Je schrijft zo leuk, dat ik alles weer voor me zie of me goed kan voorstellen hoe alles er uit ziet. Ik zag ook
die stoffige binnenkant van de camper voor me. Dat was niet leuk voor jou! Wel leuk voor mij: ben voor 1e x oma geworden! Kleinzoon Dean Robin verwelkomd. Veel plezier verder en laat ons maar flink meegenieten!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Nieuw! ViaTioga: reizen op maat binnen Europa. Boek nu en gebruik je Coronavoucher.
Bekijk de reizen
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!