Dinsdag 13 september

Door Aad en Tinie van Haastert - A long time ago

Onze reis gaat vandaag van Klamath Falls naar Culver. Het eerste stuk is aan de ene kant van de weg vrij vlak en aan de andere kant lavarotsen. Er staat een soort kruid langs de weg en die verspreid een heerlijke geur. Aad z’n boerenhart gaat ook weer open want we passeren weilanden zo ver als het oog kan kijken met heel veel zwarte koeien. Het is ook een waterrijk gebied en op de borden zien we een Annie’s lake en een  Pauline’s Lake. Hier rijden we echter voorbij want wij zijn op weg naar Crater Lake. We stoppen nog wel bij een enorme ravijn. We horen wel een waterval maar kunnen hem  niet zien. Aad gaat onder luid protest toch verder naar beneden en ziet wel de waterval en verzekerd ons dat het niet gevaarlijk is en gewapend met drie fototoestellen gaat hij nog een keer terug. We rijden nog een paar honderd meter en wat denk je, daar is een parkeerplaats om foto's te kunnen nemen met een uitzicht op de waterval.

En dan komen we aan bij Crater Lake. Het meer is bijna rond en fel blauw van kleur. Het heeft een doorsnee van 9 kilometer en is uitsluitend gevuld met smelt- en regenwater en is een van de schoonste meren. Er ligt ook nog sneeuw langs de rand. In het meer ligt een met bomen begroeid vulkaaneiland. Het is eigenlijk niet uit te leggen hoe mooi het is. We genieten ervan met volle tuigen. Omdat het ook hier niet echt druk is kunnen we lunchen bij een uitkijkpunt en hebben zo zicht op het meer. We doen 6 op een rij (zie foto) omdat we dan allemaal goed zicht hebben op het meer.

Aan het eind van de dag worden we in Culver (Redmond) heel hartelijk ontvangen door twee dames die ons inschrijven en de weg naar onze camperplaats wijzen.

 

 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!