vrijdag 16 september

Door Aad en Tinie van Haastert - 19-09-2011 01:02

We starten voor een lange rit via de grote weg naar Ellesburg. We verwachten een saaie rit maar uiteindelijk valt dat heel erg mee. In het eerste stuk lijken de bergen net op ruggen van grote olifanten.  Daarna komen we in landbouwgebied terecht. Daar wordt alfalfa, aardappels, uien, en mais verbouwd. Dat is niet echt spectaculair maar door de enorme grote velden is het toch wel bijzonder.  We kunnen nergens een plek vinden om koffie te drinken en dus draaien we met drie campers bij een boer het erf op, moet je nagaan hoe groot erf dat is. We hopen dat het een Nederlandse boer is, maar helaas er komt niemand naar buiten.

In de middag brengen we een bezoek aan de Grand  Coulee Dam en het stuwmeer. De bouw begon in 1933 en heeft 9 jaar geduurd en tussen 1966 en 1974 is hij nog eens uitgebreid. De omvang van de dam is moeilijk te bevatten. Hij is anderhalve kilometer lang en 168 meter hoog.

Onze campingplaats is niet ver van de Coulee Dam af en ’s-avonds gaan we terug want er is een lasershow. Als we aankomen is de dam mooi verlicht. De overloop wordt  opengezet en er  komt een gordijn van water naar beneden. Tijdens een 37 minuten durende show met mooie muziek, dansen kleurijke laserstralen over het watergordijnterwijl dewordt de historie van de Columbiarivier wordt vertelt. De dam heeft veel positieve effecten maar de lokale indianen zijn wel uit hun gebied verdreven omdat hun land overstroomden.  

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan