dinsdag 20 september

Door Aad en Tinie van Haastert - 24-09-2011 04:51

Voor ons vandaag geen Prinsjesdag maar Seattledag. We gaan met de bus naar de stad en stappen uit vlakbij de Columbia Tower. Een kantorencomplex waarin de Bank of Amerika is gevestigd en 76 verdiepingen telt. Op de 73e etage is een uitzichtplatform. Het is vrij helder weer dus we kunnen ver kijken. Het is zo mooi om de stad vanaf die hoogte te zien. In de verte zien we de besneeuwde toppen van Mount Hood, Mount Adam en Mount Helens liggen.

We maken een rondrit door de stad met een Ride de Ducks. Een soort bus waarmee we eerst een stuk door de stad rijden en dan het water inrijden en het Union Lake rondvaren. De chauffeur is een jonge Amerikaan die zo nodig leuk moet doen. Als we voorbij een Starbucks rijden moeten we juichen, er zijn er maar 170. gelukkig komen we er maar langs een stuk of tien. Hij had nog veel meer van dat soort geintjes. dat nemen we maar op de koop toe want verder was het wel leuk. Die voertuigen zijn al in 1942 gemaakt en zijn gebruikt in de oorlog. Ze zijn ook ingezet bij de Tsunami.

De Pike Place Fish Market is een hele grote markt waar zoals de naam al zegt heel veel vis wordt verkocht. Maar ook groenten en fruit, bloemen nou ja van alles wat je op andere markten ook ziet. Volgens de boekjes vliegen de vissen door de lucht omdat  de vishandelaren regelmatig vis naar elkaar gooien maar wij hebben helaas geen vis zien vliegen.

Als goede Nederlanders zijn we ook nog even bij de openbare bibliotheek geweest want die is ontworpen door de Nederlandse architect Rem Koolhaas.

Seattle is een moderne en schone stad met heel veel dure winkels. Naast opvallend veel goed geklede mensen zie je door de hele stad ook veel daklozen rondlopen. Vooral veel jonge mensen.  

  

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan