zondag 25 september

Door Aad en Tinie van Haastert - 27-09-2011 08:01

Ondanks dat er regen was voorspeld is het zonnig als we om 8 uur van de camping afrijden richting de grotten. Het eerste stuk rijdt heel relaxed maar de laatste 12 kilometer is alleen maar draaien, klimmen en dalen. Best wel spannend.

We gaan om half elf de grot in voor een rondleiding van 1,5 uur. In de grot is het maar 7 graden dus hebben we ons goed aangekleed. Ondanks dat wordt het na verloop van tijd toch wel koud, maar het is de moeite waard. De tocht is ongeveer 1 kilometer lang en bevat ongeveer 500 treden. De gids geeft hele goede uitleg en vertelt een anekdote over het ontdekken van de grot. In de grot zit een vrouw, een vrijwilligster, helemaal in haar eentje, herstelwerkzaamheden te doen. Het moet je hobby maar zijn. In het verleden had iedereen vrij toegang tot de grot en toen is er veel schade aangebracht.

Na de lunch hebben we nog een hele rit voor de boeg langs de kust naar Trinidad. Het is fascinerend hoe steeds weer de zee zichtbaar wordt. Halverwege rijden we naar een uitkijkpunt maar daar hebben ze niet op 3 campers gerekend. Het wordt passen en meten maar uiteindelijk kunnen we toch parkeren. Het wordt nog spannend want er staat een man met een hele grote verrekijker en die denkt een orka te zien. Alle verrekijkers komen tevoorschijn maar na verloop van tijd blijkt het toch gewoon een rots in de zee te zijn.

 

We genieten nog een poosje van het uitzicht en rijden dan verder. We komen pas om half zeven aan op de camping. Het ziet er niet zo geweldig uit maar we hebben geen zin om nog verder te zoeken. Het blijkt ook helemaal niets te zijn maar voor 1 nacht moet het maar. We doen maar snel de gordijnen dicht en de deur op slot.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan