CAPITOL REEF AND GOBLIN VALLEY

Door Nico en Heleen Mensen - 31-08-2008 05:36

30 augustus 2008:

Vanmorgen weer vertrokken naar ons volgend hotel. Dit Best Western hotel ligt voorbij Goblin Valley en Capitol Reef. Vandaar dat we eerst naar Goblin Valley rijden. De weg naar Goblin Valley toe leek het alsof we alleen op de wereld waren. Kilometers lang geen auto's tegen gekomen en ook geen woonhuizen. Hier heerste volledige stilte. Verder op zagen we wel de Desert Bighorns (een soort grote klimgeiten), die met de auto mee renden over de grote vlakte. Bij Goblin Valley waanden we ons in kabouterland (kabouters zijn goblins) tussen de dwergen en de gnomen. Overal door eb en vloed en erosie ontstane miljoenen jaren oude op elkaar gestapelde stenen die sterk op paddestoelen lijken. Het was een leuk gezicht om te zien. De foto hierboven toont slechts een gedeelte.
Daarna vervolgden we ons route naar Nationaal Park Capitol Reef. De natuur begon weer sterk te veranderen. De valleien werden groen en de rotsformaties vormden weer allerlei kleuren, maar nu in een totaal andere vorm, t.w. gelijkenis met cathedralen.

De foto hierboven toont een van deze "cathedralen". Het park zelf is een langgerekt stuk natuur waar je met de auto overal scenic vieuws tegen komt. Deze toeristische punten hebben schitterende uitzichten. Aan het einde van de middag vormden zich donkere wolken in de bergen en waren er felle bliksemschichten te zien. Omdat als het in een felle onweersbui hard regenen kan werd er gewaarschuuwd niet van de verharde weg af te gaan en dus geen wandelroute in de bergen te gaan doen. Het gevaar zou er kunnen zijn dat er bij die hevige regenval het water van die hoge rotsen afklettert met een snelheid van een Boeing. Dat wil je niet meemaken. Dus we bleven de verharde weg volgen tot aan het eindpunt en hebben zo op vele mooie plekjes mooie foto's kunnen schieten. Na deze schitterende rit zijn we doorgereden om ons hotel te zoeken, want deze keer konden we de straat niet in de tomtom programmeren. Toch vonden we het hotel snel. Morgen staat ons weer een mooie rit te wachten naar Bryce Canyon waar we 2 dagen zullen verblijven. We volgen op weatherchannel de informatie over de orkaan Gustave die waarschijnlijk vannacht of morgen over Florida en de zuidkust (aan golf van Mexico) zal razen. Het nieuws is er hier vol van. Zeer veel mensen uit New Orleans zijn inmiddels geevacueerd. De mogelijkheid dat ook wij een uitloper hiervan meekrijgen (veel wind en neerslag op maandag) is aanwezig. Laten we hopen dat dit mee gaat vallen. Je merkt wel dat er een verandering in de lucht hangt. Maar de weersvooruitzichten zien er daarna al snel weer erg goed uit. Het zal bij 1 dag of deel van een dag blijven. We zullen wel zien. Het internet bereik is hier gelukkig weer goed. Gisteren waren er waren er wat problemen, waardoor de foto's bij dat verslag pas vandaag geplaatst konden worden. Kijk er zeker naar, want de foto van Delicate Arche is een plaatje. Je zou er zo weer bij willen staan. Ondanks de vele zweetdruppels was dat toch de moeite waard. Wordt vervolgd morgen,

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan