BRYCE CANYON DAG 2

Door Nico en Heleen Mensen - 02-09-2008 05:28

1 september 2008:

We hebben vanmorgen eerst lekker uitgeslapen en op bed ontbeten. De planning was om vandaag in de Bryce Canyon af te dalen. Zo gezegd, zo gedaan. Dus stevige schoenen aangedaan. We hebben de mooiste trail genomen, genaamd de peek-a-boo-loop. Het weer was er uitstekend voor. De afdaling verliep aanvankelijk geleidelijk, maar al snel kwamen er smalle steile haarspeldbochten langs steile afgronden. De paden lagen vol met keien en kuilen, dus het was uitkijken geblazen en veelal lopen langs de rotskant. Maar we vonden het de moeite waard om te doen. De kleur van de paden veranderden als de rotsen zelf, namelijk helrood.

Bij de peek-a-boo-loop hebben we de foto's gemaakt zoals je hier kunt zien. Daar was een zeer mooi uitzicht. Hier hebben we ook even uitgerust en gedronken. Je spieren van je kuiten worden met de afdeling zwaar belast en dat ga je zeker voelen! De afdeling is ruim 500 meter, maar het pad met zijn vele bochten maakt de route 3,6 km en dat is in steil berggebied een behoorlijke tocht. Zeker weer terug naar boven. Die hebben we dan ook met een regelmatige tussenstop moeten doen. Maar we hebben het gered en dit alles was zeker de moeite waard.
We besloten bij een nabij gelegen General Store te gaan shoppen. We hebben daar ook in een restaurant een lunch kunnen gebruiken en hebben daarna besloten door te rijden naar Panguitch om te zien of daar winkels open waren. Het is hier namelijk vandaag Labor Day, een nationale feestdag. Gelukkig waren er wel wat winkels open, dus konden we de inkopen doen die we nodig hadden.
Omdat we nog tijd over hadden en het weer erg goed was zijn we ook nog naar Lake Panguitch gereden. De route daar naar toe was door de bossen, Dixie National Forest. Die bossen zijn zeer uitgestrekt in een bergachtig gebied. Ook het Lake Panguitch was een plaatje.

Nadat we hier een poosje gebleven zijn hebben we dezelfde route teruggenomen (wat trouwens niet ander kan). In Panguitch zelf hebben we het avondeten genomen en zijn daarna teruggereden naar het hotel waar we nog een stukje in de nabije omgeving gewandeld hebben. Het hotel is namelijk ook in een erg mooie omgeving gelegen.
Overigens, vanmorgen alvorens we naar Bryce Canyon konden rijden, gaf de auto een alarmsignaal dat de druk van de banden nagekeken moest worden. Dus zochten we een benzinestation op om de banden te controleren, maar de druk zoals die in Amerika aangegeven wordt is anders dan die in Nederland is, zoals dat trouwens met alles hier is. We zijn hier gelukkig met hulp van een Amerikaan weer uitgekomen en dat probleempje was weer opgelost. We hebben de auto toen ook maar ter plaatse door de wasstraat gereden, want na bijna 1600 miles (2600 km). Maar ook de wasstraat werkt weer helemaal anders als in Nederland.
Morgen hebben we een voor Amerikaanse begrippen korte rit naar Zion National Park. So see you tomorrow. Greatings again from the yankees Nico and Heleen.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan