ZION NATIONAL PARK

Door Nico en Heleen Mensen - 03-09-2008 07:51
2 september 2008:
Vanmorgen vertrokken naar ons volgende hotel in St George. Er waren meerdere mogelijkheden om er te komen. We besloten via Ceder City te gaan. Daar hebben we even koffie gedronken en vooral water ingekocht voor de lange rit naar Death Valley. Voordat we Zion National Park gingen bezoeken hebben we eerst Kolob Canyons bekeken. Het was een een rit van een half uur, die behoorlijk hoog eindigde en weer zeker de moeite waard is geweest.
Daarna trokken we door naar Zion National Park, dat er toch weer een behoorlijk stuk vandaan ligt. Dit park kon alleen met de shuttlebus bezocht worden, dus we moesten de auto achterlaten op de parkeerplaats. We gingen meteen door naar het laatste stoppunt. Dat bleek ook meteen het allermooiste te zijn. Steeds weer worden alle verwachtingen overtroffen. We begonnen daar aan de trail langs de rivier waar behoorlijke stroming in zat. Onderweg kwamen we erg veel mooie dingen tegen. We liepen onderaan de Canyons, die zeer hoog waren en ook door bergbeklimmers beklommen worden. Die doen er verschillende dagen over om boven te komen. De vallei was helemaal groen rondom de rivier tussen die hoge Canyons. Al wandelend over de paden zagen we ook andere leuke dingen, zoals het water dat langs de rotsen naar beneden sijpelde en waaronder de mensen hun flesjes water vulden. We kwamen lizards tegen en ook de chipmunks die zowat het eten uit je handen bedelden, maar je kan ze niets geven want er staat een boete van 100 dollar op. Leuk al die dieren om je heen. Aan het eind van de trail was er een mogelijkheid om door de rivier naar de overkant te gaan, maar we hebben onze voeten maar droog gehouden. In het water lagen nogal veel rotsbrokken. Het was vandaag weer een zeer warme dag met een strakblauwe lucht. Maar de voettocht was tussen de Canyons en heerlijk door de schaduw. Morgen wordt het nog warmer, richting de 45 tot 50 graden in Death Valley. Dan passeren we eerst nog weer Las Vegas, want we hebben nu een grote ronde gemaakt. We hebben wel de neiging om even af te slaan naar Las Vegas. Het is daar zo erg leuk, maar het wordt een lange rit, dus zullen we later terug moeten gaan. We hebben de dag afgesloten met een duik in het heerlijke zwembad en de hottube. Dan bekom je weer helemaal.
Morgen dus de rit naar Death Valley, een tour van 550 km. Dus nu nog even relaxen en slapen.
See you folks. (oh ja, we hebben de foto's van de voorgaande dagen moeten wissen omdat er niet meer ruimte beschikbaar was en we wilden hierbij toch weer een nieuwe foto plaatsen.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan