DEATH VALLEY

Door Nico en Heleen Mensen - 04-09-2008 07:52

3 september 2008:

Vanmorgen de lange rit om 09.30 uur begonnen naar Death Valley. Het weer was uitstekend. Toen we rond 11.30 uur bij Las Vegas aankwamen hadden we de eerste ronde volgemaakt. Was toch weer leuk Las Vegas op afstand te zien liggen. Even dachten we, zullen we er nog even naar toe gaan, maar helaas de rot was daar te lang voor. Na Las Vegas bleef het landschap constant woestijn. De temperatuur liep langzaam maar zeker op hoe dichter we Death Valley naderden. Vlak voor Death Valley hebben we de benzinetank nog vol gedaan, want je moet door een lang traject. We besloten naar het laagste punt in Death Valley te gaan, te weten Badwater. Dit ligt 85 meter onder zeeniveau. Het was ook daarheen een behoorlijke rit en hoe dichterbij we kwamen hoe hoger de temperatuur, die uiteindelijk opliep in Badwater tot 50 graden. Het was toen we uit de auto stapten net een erg warme fohn. We maakten er foto's en film en gingen snel terug in onze auto, want die was lekker koel door de airco. Omdat de rit nog lang was vervolgden we de route naar Lone Pine. Maar waar we niet op gerekend hadden was een zeer steile beklimming van de laatste bergen voor Lone Pine. De wegen waren schuin en smal met steile afgronden. Dat hele stuk van zeker 30 km kon niet harder gereden worden dan 25 mile. Het was een mooi uitzicht, maar het was te gevaarlijk om je ogen van de weg te houden. Wij ervaarden dit stuk als beangstigend, maar zijn toch blij dat we ook dit alles hebben mogen meemaken en hebben kunnen zien. Na die hoge bergen kwam een landschap met vele cactusbomen, daarna werd het wederom een grote zandbak met rotsen. Ook dat laatste stuk was lang rijden en je kon nergens even stoppen. Punt a het is verboden omdat het te gevaarlijk is en punt b er waren geen stopplaatsen gecreerd. We kwamen aan in ons hotel dat uit het niets tevoorschijn kwam. We zitten nu midden in de vallei. We hebben een mooi hotel, mooie kamer met goede voorzieningen en we hebben nog een heerlijke duik in het zwembad kunnen maken.

Gelukkig werkt hier ook het internet weer. Gisteren nadat we het verslag geschreven hadden, viel de verbinding weg en konden we geen foto's meer plaatsen. Die staan er nu wel bij, zie hiervoor Zion (alles staat niet meer op volgorde om een of andere reden). De voorgaande foto's staan er niet meer op, omdat die ruimte er niet voor beschikbaar is. Maar we nemen aan dat iedereen die foto's toch al wel gezien heeft.
Morgen gaan we naar ons hotel in Mariposa, van waaruit we het Yosimity Park gaan bezoeken. Hier verblijven we 2 dagen. See you next time folks.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan