LOS ANGELES DAG 2

Door Nico en Heleen Mensen - 11-09-2008 07:24


10 september 2008:

Zoals gezegd vandaag op pad naar Hollywood. We reden over de 5 richting Hollywood Boulevard. Nog maar net aangekomen op de 5 maar weer eens een file en dan nog wel ondanks het feit dat de weg uit 6 banen bestaat en dat het inmiddels al 09.30 uur geweest was. Wat een enorme drukte, zo verschrikkelijk veel mensen in een grote stad, bijna 4 miljoen! Gelukkig was de file na een half uurtje opgelost en zagen we de skyline van Los Angeles downtown. Enorme gebouwen, schitterend om te zien. Wij reden door richting Hollywood en kwamen aan in de Vinestreet waar we konden parkeren en waar ook de sterren in de tegels verschenen. Wij volgden de tegels met vele bekende namen van sterren. Deze weg vervolgde zich op de Sunset en Hollywood Boulevard. Dit is een erg gezellige straat met veel winkels, bezienswaardigheden en alles wat met Hollywood te  maken heeft. Bijvoorbeeld bij Mc Donnalds zat "mr Pirat of de Carribean" en bij het wassenbeeldenmuseum stond "Sylvester Stallone" met zijn haarband, zijn mes en zijn grote geweer. Het is wel lachen geblazen. We hebben er gezellig wat gegeten en gedronken. Ook kochten we nog een en ander in. Ja, je kan wel zeggen dat we hier een leuke tijd hebben doorgebracht. Zeker de moeite waard. Uiteraard wilden het "sign Hollywood" zien. Dit zagen we al wel een poosje onderweg, want dat staat op een hoge berg geschreven. Maar wij wilden er dichtbij komen en dat is ons dan ook gelukt!  Zie de foto hierboven.
Ook wilden we graag nog wat huizen bekijken van de filmsterren. Dus naar Beverly Hills. Nou, daar lag me een heel kapitaal bij elkaar. We volgden een toeristenbusje (kwamen we toevallig tegen) en zagen zo de bezienswaardigheden. Ook zagen we de Paparazzi op de loer liggen.
We besloten niet weer terug in de file te komen en gingen naar Santa Monica. Daar hebben we over de promenade bij het strand gelopen (zagen de uitkijktorens van Baywatch) en hebben op de Pier aldaar gegeten. Inmiddels was het donker geworden en tijd om naar het hotel terug te keren. Inderdaad stond er toen geen file meer en waren we weer binnen drie kwartier terug in het hotel. Gisteren deden we over dit zelfde stuk 2 uur. Al met al een erg leuke dag gehad, maar toch veel te kort voor Los Angeles. We zouden nog veel meer hier willen bekijken.
Morgen staat ons San Diego te wachten en ook daar willen we nog van gaan genieten.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan