Vervolg New York

Door Peter en Leny - 02-10-2008 21:08

GELUKKIG spreken wij niet altijd de waarheid. Sloten we het vorige bericht af met de mededeling dat we de regen weer in zouden gaan, komen we buiten: droog en een flauw zonnetje. Daar hebben we goed gebruik van gemaakt, want we zijn vervolgens St Patrick's Cathedral, het gebouw van de Verenigde Naties en de Rockefeller Building gaan bezoeken. Op de Rockefeller Building zijn we naar de top of the Rock gegaan; een hoogte op de 80ste verdieping waar we een prachtig uitzicht hadden over de stad en omgeving. Vervolgens naar de Public Library, een imposant gebouw met diverse zalen waar studenten hun kennis verzamelen. Daarna hebben we in het Bryant Park wat gedronken. Inmiddels werd het al donker en zijn we richting Times Square gelopen met zijn zee van lichtreclames. Nadat we bij Dallas BBQ wat hadden gegeten wilden we nog de Empire Statebuidling op om New York bij nacht te zien, maar het was al te laat dus gingen we terug naar het hotel, want ons metrootje rijdt maar tot 11 uur naar Newark. Weer, na 13 uur slenteren, geen voeten meer over....... Het vervolg laat zich raden.........we sliepen lekker snel.

Maandagochtend hebben we nog een stukje Greewich Village meegepakt, waar we de eerste dag al waren geweest, daarna zijn we doorgelopen naar het Washington Square en Park. Vervolgens hebben we de kunstenaarswijken van SOHO en Little Italy bezocht en daarna het drukke en te gekke China Town ingegaan, waar ze maar al te graag Peters antieke horloge wilden upgraden tot een echte Rolex, ja dag. Zonder neptroep zijn we doorgelopen de Brooklyn Bridge op, nog steeds met zonnig weer, waar we genoten hebben van de Skyline van New York. Daarna zijn we doorgelopen naar het Financial District waar het op Wall Street een waar gekkenhuis was met alleen maar camera's en journalisten die allemaal in paniek waren door het 7% instorten van de beurs en het afwachten van de 700 miljard van de regering. Echt een Amerikaans gekkenhuis, stropje goed, haartjes goed, schoentjes gepoetst, gatver. Het werd de hoogste tijd voor, het was alweer 5 uur, een biertje op Pier 17, slechts 15 minuten lopen van Wall Street. Van Pier 17 terug naar China Town, want daar moet je natuurlijk een keer gegeten hebben.

Dinsdagochtend weer op pad. Nu met als doel: Battery Park (waar de Nederlanders als eerste aan land kwamen), Liberty Island (Vrijheidsbeeld), Elis Island (Museum, aankomst immigrantenstroom jaren 30) en Ground Zero (in een woord INDRUKWEKKEND).

END PART ONE

PS We zijn nu in Santa Fe. Morgen meer daarover.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Infodag zat. 23 nov @ Zwolle
drie regio's, twee campers
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan