Arches en Canyonland

Door Gerard en Wilma - A long time ago Vanmorgen lekker een ontbijtje genuttigd op onze kamer. Om 8 uur zaten we al in de auto om naar Arches te gaan. Hier hebben we een beklimming gemaakt van 6 km heen en terug naar Delicate Arch.
Deze rotsboog is de mooiste in het park, Je kunt hem ook van 1 mile afstand bekijken, maar wij wilden hem graag aanraken.
Je moet er 's morgens naar toe gaan, anders is het veel te warm om te lopen. Je gaat namelijk over een groot rotsplateau naar boven en daar is geen schaduw. De temperatuur loopt snel op naar 30 graden.
Het was de moeite wel weer waard. Een enorme boog met schitterende uitzichten. Op de terugweg kwamen we een heleboel puffende en zwetende mensen tegen. Je moet er hier altijd op rekenen dat je minimaal 1 liter water per persoon bij je hebt. Gelukkig droeg Gerard de rugzak.
Daarna nog een kleinere, maar niet minder zware (warm) wandeling gemaakt naar de grootst gebogen boog. 96 meter breed. Ook een hele mooie. Verder met de auto nog een rondrit in het park gemaakt.
Aan de andere kant van Arches was het Canyonland park. Hier zijn de naar het Dead Horse point geweest. Hier werden vroeger paarden losgelaten die niet meer afgericht konden worden. Zij zijn allemaal gestorven omdat ze geen water hadden, terwijl diep onder hun de Colorado river stroomde.
Ook hier was het weer adembenemend mooi. We blijven ons verwonderen over de natuur in Amerika. Zoveel en zo mooi allemaal.
's Avonds hebben we lekker een steak en spare ribs gegeten in Moab. Het was er druk. Overal stonden  mensen te wachten. Het is gebruikelijk " wait to be seated"
De Amerikanen zijn toch al helemaal gewend om in rijen te staan. Overal zie je altijd linten waar je je op moet stellen. Net als in attractie parken. Werkt trouwens perfect. Niemand kruipt hier voor. 
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de Reizigersbeurs @ Zwolle. Klik voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan