Van Death Valley naar Yosemite

Door Gerard en Wilma - A long time ago We lopen al een paar dagen achter met het schrijven van onze belevenissen. Dit komt voornamelijk omdat we het erg druk hebben en omdat er niet overal vrij internet beschikbaar is in de hotels. Je kunt wel via wifi internetten, dat betekent een eigen laptop meenemen. Tip
We  waren in de woestijn ook al weer op tijd wakker. Na een overheerlijk ontbijt vertrokken we om 8.30 uur richting Yosemite Park. Het was al weer lekker warm. 83 graden Fahrenheit .
Na een stuk rijden kwamen we bij de Towne Pass. Hier waren we de woestijn uit en was het gelijk een stuk koeler. Nog maar 65 graden F.
Het was een mooi gebied waar we door reden. Er was een drooggevallen meer. Hier was het zand geheel gebarsten, een vreemd gezicht. Via de bergen met uitzichten op allerlei gekleurde rotsen en bergen kwamen we aan bij Owens Lake. Dit was een zout meer. Er lagen hele stapels zout aan de kant. Even bij de Mac koffie gehaald  en we kwamen aan bij het plaatsje Lone Pine. Een oud dorp aan de huizen te zien. Alles nog in jaren 50-60 stijl. Een straat met houten gekleurde huisjes. Via Bisschop naar Mono Lake. Een 670.000 jaar oud zout meer. Dit meer heeft geen afvoerkanalen, zodat alles door verdamping verdwijnt. Ook is het een tijd gebruikt voor drinkwater, maar het meer werd te leeg en er mag nu geen drinkwater meer gewonnen worden. 
Toen de Tiogapass op. Een erg bekende weg in dit gebied. De top is meer dan 3000 meter hoog. We waanden ons even in de Franse Alpen. Waarom zijn we hier eigenlijk in Amerika? Omdat midden op de pass het Yosemite park begon. Wauw wat mooi. Rotsen, bomen, meren, bossen, grote granieten blokken. Wat een prachtige natuur. Hier kunnen natuurliefhebbers zich goed uitleven. We zagen nog 2 mensen hoog in de bergen een plateau bedwingen, bungelend aan een touw. Moet je maar durven.
We zijn bij verschillende uitzichtpunten gestopt om te genieten.
Je wordt hier ook gewaarschuwd voor beren, maar die hebben we niet gezien. Mensen die hier overnachten moeten al hun etenswaren 's nachts in speciale kisten opbergen, anders komen de beren bij je. Ze ruiken alles.
Om 18.15 uur waren we bij ons hotel in Oakhurst. We hebben pizza gegeten en omdat we alles niet op konden hebben we de rest meegenomen in een doggy bag. Heel gewoon hier.

 
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
11 en 12 december: online infodagen met webinars, live Camper Q&A én persoonlijke adviesgesprekken (Zoom)
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!