bezoek Yosemite park

Door Gerard en Wilma - A long time ago Vandaag de hele dag voor het Yosemite park. Het park is enorm groot en divers.
Eerst via een slingerweg door de bossen naar de Sequoia Groves. Een bos waar deze mammoetbomen nog staan. De hoogste is 83 meter. Via een wandelroute van 8 km. kwamen we langs de mooiste bomen.
Het was een enorme klauterpartij om bij sommige te komen, maar wel de moeite waard.
Er was een tunnelboom, daar kon een auto onderdoor rijden. Een holle boom, waar je in kon gaan staan en bovenin de lucht kon zien. Een hele dikke boom met een omvang van 12,2 meter. En zo nog veel meer.
Daarna op naar Glacier Point. Dat was weer een eind rijden. Al slingerend kwamen we bij een schitterend uitzichtpunt. Je keek over alle toppen (o.a. de Half Dome en de Captain) en ook kon je mooi het Yosemite dal in kijken. Ook zagen we nu weer mensen hoog aan steile wanden aan touwen hangen. Toen het hele stuk weer terug.Was wel een beetje  saai. We verlieten het park via een andere route. Dit was een behoorlijke omweg, maar wel een mooie route langs een rivier en door dalen.
We hadden vandaag weer heel veel gezien. Ook reeën, amerikaanse eekhoorns, een mooie specht en blauwe vogels. (niet van de drank)


Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!