Van Yosemite naar San Francisco

Door Gerard en Wilma - A long time ago Vanmorgen weer vroeg op en na een goed ontbijtje op weg richting SF. We hebben er voor gekozen om iets om te rijden en via de Golden Gate SF binnen te rijden. Eerst hebben we Sausalito bezocht. Een leuk plaatsje met een grote jachthaven. Hier lekker in het zonnetje gezeten en alles eens bekeken.
Toen richting de Golden Gate en ja hoor. In de mist  zoals zo vaak beweerd wordt. Wij konden nog een foto maken van de pijlers. dat was alles.
Toen we SF binnen reden waren we blij dat we onze Garmin Mina bij ons hadden. Wat een wir war van verkeer en wegen. Ook allemaal eenrichtingsverkeer. Met haar waren we zo bij ons hotel.
Holliday inn aan de 8th street.
Gelijk de koffers in de kamer gedumpt en de straat op.
Eerst al klimmend naar Alamo Street. Hier is een wijk met 14000 oude victoriaanse huizen. Vanaf hier heb je een wonderlijk uitzicht. Op de voorgrond de oude huizen en op de achtergrond de sky line van SF.
Toen weer dalen. (het is alleen maar op en af in SF) We kwamen uit bij Powell Street. Dit is het keerpunt van de ouderwetse Cable Car. Dit keren wordt nog met de hand gedaan. Leuk gezicht.
Wij dus met de Cable Car naar beneden. Gerard kon vanaf het achterbalkon mooie filmopnames maken. Je mocht ook uit de Car hangen zoals je wel eens op de foto's ziet.
We kwamen uit bij het drukke Fishermanns warf. Hier liggen honderden zeeleeuwen in de zon het publiek te vermaken. Ook weer erg leuk om te zien. Wel erg toeristisch verder. Veel winkeltjes met allerlei prullaria.
Toen weer met de bus terug naar boven naar ons hotel.
Voor 1.50 dollar p.p. kun je de hele dag met de bus. Ongeveer een Euro. prima manier van reizen hier. Parkeren is erg duur en er zijn weinig plaatsen.
Morgen hebben we nog weer een hele dag.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!