San Francisco

Door Gerard en Wilma - A long time ago Een hele dag San Francisco vandaag. We beginnen de dag met een ontbijt op de kamer. We hebben gisteravond bij een echte warme bakker brood gekocht.  Je kon door hele grote ramen zien dat ze aan  het brood bakken waren. Via grote manden aan een rail werd het brood vervoerd naar de winkel/restaurant.
Leuk om te zien en lekker om te eten.
We gingen weer met de bus naar Fishermanns Warf. Eerst een bakkie doen en toen naar Pier 33. Vanuit hier vertrok de boor naar Alcatraz. Je moest nog wel afwachten of je weer mee terug mocht.
De gevangenis ligt op een eiland op 3 km afstand van af SF. Je kunt er niet ontsnappen al hebben dat wel meerdere gevangenen dat geprobeerd.
We kregen een audio rondleiding in onze eigen taal. Wat hier allemaal wel niet gebeurd is. Dit was echt een gevangenis. Orde en gezag. Een van de belangrijkste gevangenen was Al Capone. 
Indrukwekkend om te bekijken. Je kon je helemaal inleven hoe de gevangenen zich gevoeld hebben. De vrijheid zo dichtbij en ook weer zover weg.
Toen we weer aan wal waren (We mochten gelukkig mee terug) zijn we naar China Town gelopen.
Hier woont de grootste gemeenschap chinezen buiten China. We kwamen in een straat terecht waar alleen de chinezen aan het boodschappen doen waren. Wat een chaos en levendigheid. Levende vissen werden ter plaatse de kop afgehakt. Ook allerlei kruiden/thee/groente en fruit wat we nog nooit gezien hadden werd hier verhandeld. De keuringsdienst van waren kwam hier volgens ons niet.
Van daaruit wandelden we Union Squaire binnen. De businesswijk van SF. Ook hier werden artikelen verkocht alleen tegen een behoorlijk hogere prijs. Ook uit China, dat weten we niet. Burberry, Cartier, Chanel, Armani, enz. Er stond veel personeel in de winkels, maar we zagen bijna geen klant.
Via Market Street en een wrap bij de Taco Bell zijn we weer terug beland bij ons hotel. Onderweg werd nog een zwerver die gegapt had in de boeien geslagen door een horde politie. In Nederland kunnen ze hier een voorbeeld aan nemen. Niet zeuren, gelijk pakken.Van 9.00 tot 9.00 onderweg geweest per voet.
We konden geen stap meer verzetten.
SF is een leuke stad en zeker de moeite waard om te bezoeken.

 
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!