het 5e bericht

Door HolwerdaDiemel - A long time ago Gisteren hebben we met de huurauto een prachtige tocht langs 4 bezienswaardigheden van San Diego gemaakt. 's Morgens vertrokken we naar het zuidelijk deel waar de waarnemingspost van de USA marine was in de WOII. Wij werden door een weer fenomeen verrast, zoals de Amerikanen door de aanval op Pearl Harbour. Een plotseling opkomende mist vanuit zee. We hebben daar meerdere foto's en film van kunnen opnemen.
Na dit bezoek zijn we in n ri gegaan naar het strand op ongeveer het midden van SD, hier hebben we een lunch genuttigd en zijn vervolgens naar het n deel van SD gegaan La Jolla, een parel vertaald uit het Spaans. Hier hebben we weer pelikanen zien vliegen en een paar zeehonden zien rusten. Het was er zeer mooi en rustig.
Hierna zijn we naar de eerste missiepost van de USA gegaan, midden in de stad. Hier staat de eerste kerk en een schooltje en probeerde men de indianen te bekeren. 
Je kan merken dat dit deeerste historische dingen van het land zijn, want deze worden overal aangeprezen als bezienswaardigheid.
Vandaag, vrijdag 17 okt, zijn we met een hiphopbus door de stad gegaan. Deze kwam gelukkig niet op de reeds door ons bezochte plaatsen. We hebben nu weer veel mooie dingen gezien. Onze wegen hebben zich gesplitst en later weer samengevoegd. Zodoende hebben we verschillende dingen gezien. Nelly en Cor zijn in gaslamp quarter geweest, hetgeen een beetje tegenviel. Ad en Tineke zijn in het winkelcentrum daar geweest en hebben daar de dollars laten rollen.
Gezellig was Old Town, een groot openluchtmuseum. Hier werd veel "Kitch" verkocht, maar het was leuk om er langs te lopen. Te zien was hoe SD was begonnen met een plein, winkels, marktje, stationnetje en nog veel meer. Nu overweldigd door de commercie.
's Avonds zijn we met de huurauto weer naar Old Town gegaan en hebben daar bij Mexicaan gegeten. Ad, Tineke en Cor hadden iets van kip met een saus waarin 3 soorten chili en chocola was verwerkt. Nelly had iets, een pannenkoek met beef, rijst en kwakkemole (geen idee wat het is en hoe te schrijven). Ik hoor nu dat K waarschijnlijk moet worden geschreven als quacemole.
Tijdens het diner kwamen 3 gitaristen hun kunsten vertonen en mochten we verzoeknummers indienen. Als eerste hebben we gekozen voor Besame mucho, daarna voor Granada en toen vroegen we om Tulpen uit Amsterdam. Maar daar wisten ze helemaal geen raad mee. Ze vroegen wel of het iets uit Texas was.
Morgen vertrekken we naar LA, maar eerst nog even naar de grens met Mexico. FF kijken hoe dat er uit ziet.
Misschien tot vanuit LA en anders tot thuis. Groetjes van ons allen.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!