Van Bryce Canyon naar Salt Lake City

Door Karin en Edwin - 02-09-2008 04:16

1 september 2008

Vanmorgen vroeg opgestaan: om half 7 ging de wekker. Lekker ontbeten bij Ruby's Inn en daarna met een volle maag onderweg naar Salt Lake City. Het landschap onderweg was weer erg indrukwekkend. Van erg plat tot flinke bergen, zelfs met sneeuw op de top. We hebben de scenic byway genomen, de route 89 north.

Onderweg gestopt om wat boodschappen te doen en een kabeltje gehaald om de ipod op de radio in de auto aan te sluiten. Ook gekeken voor een oplader voor mijn batterij van mijn fototoestel, want dat is de enige oplader die ik ben vergeten! We hebben er tig mee, maar die net niet!

In Salt Lake City aangekomen eerst ingechecked in ons hotel. Weer een zelfde soort kamer. Gewoon netjes en schoon. Daarna zijn we naar het visitor center gegaan, want we wisten niet wat er open zou zijn en wat niet in verband met Labor Day. We zijn naar Temple Square gegaan, waar de Mormonen Tempel is. Daar aangekomen konden we net mee met een rondleiding. Deze werd gegeven door twee " missionarissen" . Twee jonge meiden, waarvan er een uit Letland kwam en een uit Guatemala. Aan de overkant van de straat was het Conference Center waar we ook een rondleiding hebben gevolgd, die deze keer door 65+ers (vrijwilligers) werd gegeven.

Moe en hongerig hebben we bij de The Gateway wat gegeten. Helaas waren de winkels gesloten toen wij klaar waren met eten om 6 uur! Dit omdat het Labor Day was. Barnes & Noble, een grote boekwinkel was wel open. Hier hebben we nog even rondgeneusd. Salt Lake City vinden wij niet mooi, maar het winkelgebied rond The Gateway was wel gezellig. Vanaf daar zijn we weer richting hotel gegaan, maar niet zonder onderweg te zijn gestopt voor een caramel  macchiato bij Starbucks!

Zometeen misschien nog even zwemmen en daarna op tijd naar bed, want morgen is het weer net zo vroeg dag als vandaag. We rijden dan verder naar Yellowstone National Park.

Zoals je misschien tussen de regels door wel hebt kunnen lezen hebben we het hier prima naar onze zin.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan