Van Vernal naar Moab

Door Karin en Edwin - A long time ago 6 september 2008

Vanmorgen weer op tijd weggegaan. Om kwart voor 8 zaten we al in de auto.

Onderweg moest ik zo nodig naar de wc, en we kwamen nergens een afslag tegen, dus heb ik wild geplast!

Toen we om kwart over 1 bij ons hotel kwamen bleek het overboekt te zijn! Lekker hoor, dat hebben wij weer. We kregen een upgrade naar het Ramada Inn. Daar kunnen we pas om 3 uur inboeken. Wij dus maar even boodschappen doen. We hebben de foto's die we tot nu toe hebben gemaakt op een cd laten zetten. Na het bezoek aan de rockshop de cd's met foto's op gaan halen. Bij het binnenlopen van de zaak begint 'don't worry, be happy' te spelen. Een liedje dat ook op de crematie van Karin's moeder werd gespeeld en wat haar lijflied was. Net nu we ons een beetje zorgen maken of het hotel waar we terecht komen....toeval!?

Bij het hotel ingecheckt, de eerste kamer die we hadden was nog niet schoongemaakt dus werd er gewisseld. Deze kamer is prima!!

Nadat we onze spullen in de kamer hadden gebracht zijn we naar Arches gegaan. Daar kregen we in het visitor center het advies om tegen 18:00 de trail naar de delicate arch te nemen. Eerst even ergens gegeten in Moab en toen dus weer terug naar Arches. Wat een mooi park. Na een rit van 14 mijl, komen we bij de Wolfe ranch waar we de auto moeten parkeren en de trail kunnen beginnen. Eerst even gezellig samen plassen op een HUDO restroom en dan op pad. Het is dan ongeveer 17:45. De trail is 1.5 mijl naar boven lopen waarbij een hoogteverschil van 146 meter overbrugd moet worden. In het begin is het nog een pad maar later wordt het slick rock. Het is een pittige trail en Karin heeft het er moeilijk mee. Na ongeveer 1 uur en 15 minuten komen we bij de arch. De zon is dan al aan het ondergaan waardoor de kleuren prachtig zijn. Veel foto's en film later gaan we 30 minuten later naar beneden. Bij de auto aangekomen begint het al behoorlijk te schemeren en niet lang erna is het donker. Perfecte timing.

Op de terugweg naar het hotel een biertje en chippie gehaald dat we in het hotel hebben genuttigd. We verheugen ons op morgen waarbij we ook de andere mooie plekjes van arches gaan bekijken. Wel goed insmeren en de boel bedekken want de zon brandt hier genadeloos.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
11 en 12 december: online infodagen met webinars, live Camper Q&A én persoonlijke adviesgesprekken (Zoom)
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!