Van Moab naar Cortez en Mesa Verde

Door Karin en Edwin - 10-09-2008 02:45 8 september 2008

Het is 7:25 en we zitten weer te ontbijten bij het Pancake Haus. Omdat de porties typisch Amerikaans zijn hebben we gevraagd om een extra bord zodat we 1 portie kunnen delen. Dat is geen probleem.

Nadat we vertrekken gaan we eerst in Moab nog tanken en geld halen. Gelukkig herinnert Karin Edwin eraan om zijn rugzak met video en camera mee te nemen uit de kamer!!

De weg naar Mesa Verde is ongeveer 116 mijl, een klein stukje voor wat we gewend zijn. De weg was weer mooi en om 11:00 waren we bij ons hotel in Cortez. Na het inchecken, kamer is prima, rijden we verder naar Mesa Verde.

Om 12:00 zijn we bij net visitor center waar we ons inschrijven voor twee tours. Door Balcony House en Cliff Palace. Allebei cliff dwellings (huizen in de rotsen). De rondleidingen doorf deze dwellings is erg leuk. Je moet echter geen hoogtevrees hebben. Er moeten nl. diverse trappen en ladders worden beklommen. Beide tours duren een uur en de rangers vertellen over de indianen die in deze rotswoningen geleefd hebben.

Na de tours doen we nog een trail van 1,2 mijl naar een viewpoint. Mooie trail. Daarna rijden we nog langs verschillende viewpoints waaronder die waar de pithouses te zien zijn.

Tegen 19:00 waren we terug bij het hotel en hebben even wat kleren gewassen en boodschappen gedaan. Vervolgens even nog wat te eten gehaald, een subway deze keer. We eten weer in de hotelkamer alleen moeten we nog een keer teurg want de kip op de broodjes was ijskoud....we krijgen nieuwe broodjes; nu wel lekker.

We kijken nog even wat tv, waarbij we zien dat de weersvoorspelling voor morgen en overmorgen niet geweldig is. Bewolkt en thunderstorms.....we zien wel wat er op ons pad komt. Veranderen kunnen we het tenslotte niet.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan