Page en Antelope Canyon

Door Karin en Edwin - 11-09-2008 03:56 10 september 2008

Vanochtend lekker uitgeslapen tot 08:00 uur en daarna in het hotel ontbeten. Ontbijt was simpel, maar goed. Na het ontbijt nog even lekker op ons balkon zitten niksen. Heerlijk.

Om 10:15 zouden we opgepikt worden voor ons hotel door de tourguide. We zagen hem voor het hotel lang rijden en dachten even dat hij ons zou vergeten. Hij stak zijn hand echter op ten teken dat hij ons gezien had en weldra op zou komen pikken. Om 10:25 staat hij voor onze neus en we stappen in de pickup die i.p.v. een laadbak een tweetal banken heeft waar we op plaats kunnen nemen. Eerst rijden we naar het kantoor van chief Tsosie om af te rekenen. Daarna stappen we weer in een 8 persoons Van om naar de Antelope Canyon te rijden. Tijdens de rit begint het nog even te regenen maar gelukkig was dat maar van korte duur. Aangekomen bij de parkeerplaats voor Antelope Canyon gaat de rit verder door mul zand en vele hobbels. We worden behoorlijk door elkaar geschud. Na tien minuten komen we dan aan bij de Canyon.

In de Canyon worden we rondgeleid door een Indiaanse (een Navajo). In de Canyon wees ze ons op de mooie foto punten (waar je de lightbeams door de Canyon hebt). Het is geweldig om door deze Canyon te lopen, hij is weliswaar maar een 1/4 mile lang maar het is fantastisch. Wel zit je helemaal onder het stuifzand (Navajo sandstone). Bij de andere groep van onze tour was een Navajo die op een bamboefluit speelde. In deze canyon klonk dat erg mooi. Na een uur komen we weer uit de Canyon en kloppen ons een beetje uit. Een geweldige ervaring rijker en als je hier in de buurt bent zeker een aanrader. Het is weliswaar druk en toeristisch maar de lichtval in deze Canyon is prachtig. Over lichtval gesproken we hadden geluk de tour om 11:00 te kunnen doen, de zon scheen volop. Goed 2 uur later barstte hier een enorme thunderstorm los. Het duurde niet lang (15 minuten of zo) maar was zeer heftig.
's Middags hebben we lekker rustig aan gedaan en zijn we langs Lake Powell gereden waar het ook erg mooi is. Het is nu 18:30 en we werken nog even de blog bij voordat we lekker Mexicaans gaan eten.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan