maandag 3 en dinsdag 4 november

Door Heleen en Sijko - A long time ago
Maandag 3 november, the day after...
Hoe is het met Sijko? Hij is mentaal erg gelukkig. Zijn benen voelt hij wel. En zijn armen. Met name zijn bovenbenen hebben het flink te verduren gehad. Van lang zitten word je stijf, we gaan dus aan de wandel. In New York uiteraard. Vandaag gaan we met een ferry, die vlak bij onze camping vertrekt, naar down town NY. Een heerlijk tochtje over de Hudson, met NY aan onze voeten. Lower east side is op deze maandagochtend geen plezierige omgeving. Richting het centrale deel wordt het een stuk aangenamer. We moeten vandaag een koffer kopen en een New York Times. In de NYT staan de uitslagen van de marathon onder de vijf uur in. Sijko heeft er een hard hoofd in of hij wel in de NYT staat. Uit een automaat trekken we een krant. Er is een aparte bijlage over de marathon met de uitslagen. We bekijken op straat de laatste uitslagen (tot vijf uur dus). We zien hem er niet bij staan. Omdat het op straat niet erg handig krant lezen is, moeten we onze nieuwsgierigheid naar Sijko’s eindtijd bedwingen. We zien een geschikte koffer, kopen hem nog niet, maar gaan eerst naar het MoMa. Museum voor moderne kunst (1850 tot nu toe). Er is een mooie expositie met werk van Van Gogh. Er hangen verschillende stukken uit het Kroller-Muller, herkenbaar aan de lijsten. Verder is er een grote overzichtstentoonstelling van Miro. In dit museum hangt alles op collectie. Elke zaal vermeldt uit welke collectie de werken zijn. Heel veel collecties hebben werk van Picasso. Nieuw voor ons is werk van Kirchner. Heel mooi is een serie schilderijen over het staatleven in Berlijn. We kunnen lang niet alles bekijken. Er staan ook veel beelden. En er is een beeldentuin.
In de camper gaan we het eten dat we hebben opmaken. We beginnen met crabcake uit de  Chesapeake bay (vandaag gekocht in NYC). Daarna een homemade garnalensalade. Gebakken tonijn. En tenslotte vis uit de oven. Onderwijl vinden we Sijko’s naam in de NYT!! Hij blijkt de marathon in 4 uur, 40 minuten en 25 seconden gelopen te hebben! Sijko is een tevreden man.
Daarna een opruim en schoonmaakactie. Onze laatste nacht in de camper gaat in.
 
Dinsdag 4 november
Om acht uur rijden we weg. We moeten ergens ten noorden van NYC de camper afleveren. In Tappan. Het lukt ons niet om op de Interstate terecht te komen die we willen hebben. En bijna belanden we op een brug naar het oosten, terwijl we naar het noorden moeten. Dit is stressvol. We moeten op tijd bij de verhuurder zijn. Uiteindelijk lukt het allemaal. We pakken onze koffers en handelen de zaken met de verhuurder af. We hebben 200 mijl meer gereden dan waarvoor we hebben betaald en we hebben schade aan een strip. Opgelopen bij het verlaten van een picknickplek ergens aan de Blue Ridge Parkway. Omdat we geen politierapport kunnen overleggen, kunnen we geen aanspraak maken op de afkoop van ons eigen risico. Balen. Goede leer voor de volgende keer: altijd aangifte doen bij de politie, wat voor soort schade je ook hebt. In dit geval was er niemand bij betrokken. Laten we zeggen dat we een paaltje geschampt hebben. Er moet een technicus komen die de schade bepaalt. Het kost uiteraard tijd, die we gelukkig hebben. We zitten lekker in de zon en wachten lijdzaam de schadepost af. Uiteindelijk kost dit grapje ons $240,-.
Daarna in hoog tempo per taxi naar het vliegveld.
We zijn bijna thuis na een mooie reis met als bijzondere afsluiting de marathon in New York.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de Reizigersbeurs @ Zwolle. Klik voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan