26-09

Door GraPa - 27-09-2008 06:17 Hallo allemaal,

We zitten zoals jullie inmiddels weten in Groveland (aan een Chardonnay'tje). Dit bruisende plaatsje lijkt werkelijk uit het begin van de 20e eeuw. Toch sfeervol.

Vandaag zijn we naar Yosemite National park geweest. Daar bleek de watterpump  van Yosemite ook completely broken. Bij het doortrekken van een van de zeer vele restrooms zag je meer water dan alle watervallen bij elkaar in het park. Een hele teleurstelling, want het geeft toch net dat beetje extra´s aan het park als ze het doen.

Ook een hike naar het mirror lake bleek te eindigen bij een overmaatse zandbak. Het moet, mits gevuld met water, een wonderschoon plekje zijn. Het park is erg mooi met prachtige rotspartijen. Het is er echter ontzettend druk en zeker in de Yosemite valley erg vertourist. Naar de mooiste plekken zijn asfaltpaden aangelegd. Indien je die wilt vermijden moet je over een horse trail met de gebruikelijke....(zie Bryce canyon).

Als de beentjes wat moe worden kun je je ook per bus laten vervoeren en voor de echte fast food toerist rijdt er een platte kar met stoeltjes langs de belangrijkste attracties.

Overal wordt gewaarschuwd voor beren, maar die hebben we tot nu toe niet gezien. Wel een stelletje paaldansende squirrels (eekhoorns). Zelfs voor deze diertjes werd gewaarschuwd, maar het viel reuze mee. We hebben maar een paar toeristen verslonden zien worden.

Het water was net zo schaars als het aantal benzinepompen. Ondanks alle waarschuwingen (je zal eens niet ergens voor gewaarschuwd worden hier)  meende Wim dat het nog wel kon, maar op de terugweg begon een vervelend piepje aanhoudend te klinken en een oranje benzinepompje bleef ook hardnekkig oplichten.  Op de laatste druppel toch nog net de pomp gehaald (weer twee huwelijken gered).

Morgen gaan we naar een ander deel van het park kijken, naar de reuze sequoia´s (die vindt Annie erg mooi). Daarna gaan we langzaam maar zeker richting San Francisco.

Tot zover,

Groetjes,

De Grapa's
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan