28-09

Door GraPa - 29-09-2008 07:50

Hallo allemaal,

Alweer de laatste echte reisdag met onze RV. Vanmorgen zijn we vertrokken van onze Waltons camping. Eerst hebben we de propaan tank gevuld. Dit gebeurde door good old Jesse die zo weggelopen kon zijn uit de Dukes of Hazard. Vervolgens nog even naar Groveland, het oude goldrush stadje gereden. De sfeer deed je meteen je rijstijl aanpassen (zie foto's).

In Groveland reden nog oude stijl auto'tjes rond, zogenaamde hot rods. Erg leuk om te zien. Ook het jailhouse was aardig. Van iedereen die er ooit gevangen heeft gezeten is de naam in een koperen plaquette gegraveerd. Voor de rest bestond dit gehucht uit een cummunity center, een iron-door saloon en zoals eerder verteld minstens tien kerken. Op zondag degelijk bezocht.

Daarna zijn we via de steile highway 120 afgedaald richting Tracy, daar zou een outlet mall moeten liggen. Onze Tom Tom haperde af en toe wat, maar uiteindelijk zijn we er toch gekomen en hebben wat leuk schoeisel ingeslagen. Even een heerlijke emmer Stabuck's Frappucino weggegwerkt en de avondboodschappen gedaan bij een grote supermarkt (weer ruim 5$ voordeel behaald met de trouwe klanten pas, vooral op de wijn).

Weer even getankt. Dit keer met de credit card aan de pomp, het is elke keer weer anders. Tot onze verbijstering moest ook nog de pincode worden ingevoerd die vervolgens levensgroot op het beeldscherm verscheen.

Toen doorgereden naar Pleasanton. Tussen de dure villawijken is een paarden renbaan met daaromheen ook nog plek voor een RV park. Ook hier haperde de Tom Tom even, maar na enig zoeken kwamen we toch bij gate 12 alwaar de ingang bleek te zijn. Na contant (en vooral gepast) betaald te hebben, onze internet reservering was niet doorgedrongen, want op zaterdag werkte er niemand.
Vervolgens werden we door een hostess ontvangen die ons wegwijs maakt op de parkeerplaats,wat de camping bleek te zijn. Ook wees zij ons op de douches en de toiletten. Wel met de motorhome gaan want het was een heel eind lopen, wel >500m!!

Na de zaak aan de hook-up te hebben gehangen, een dit keer lekkere klus want we hadden de wc afvoer open laten staan, zodat na het openen van de afsluiter voor het aankoppelen van de afvoerslang (door ons liefkozend de python genoemd) een royale plas bruine bagger onder de camper liep. Het koffiedrinken was daarna geen pretje.

Vervolgens toch maar naar de douches en restrooms gewandeld. Na eerst door een soort verlopen zigeunerkamp te hebben gestruind, met Rotweilers en ander wreed gedierte, kwamen we bij een al aan de buitenkant discutabele uitspanning aan. Maar de binnenkant tartte elke gedachte. Wat een gore bende. De toiletten waren van ruim voor de oorlog. De mogelijke schoonmaker (toch potentieel ruim aanwezig op het omringende kamp) had alleen zijn deel aan de vuiligheid toegvoegd. De doucheruimte was een grote algemene betonnen ruimte, waar drie te smerige hokjes door een uiterst beschimmeld "gordijn" van de algemene ruimte konden worden afgesloten. Mits je deze euvele vodden vast had willen pakken of zelfs had willen passeren.

De bedoeling leek dan ook echt om in de centrale ruimte te wachten totdat een veel te dikke roodharige ex-russin je met de brandslang ging afspuiten.

Voor de rest kun je hier ook golfen en je paarden stallen. De stallen zijn beduidend schoner dan...jawel!

Goed, morgen vlug naar een hotel in San Francisco, effe douchen.

Groetjes,

De Grapa's

 

 

 

 



 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan