Laatste nieuws

Door GraPa - 02-10-2008 08:09 Hallo allemaal,

Gisteren was geen succes noch met de tekst, noch met de foto's. Maar goed her een hernieuwde poging ter afsluiting van onze USA reis.

Gisteren zijn we na een uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel (goed, maar erg duur) met allerlei openbaar vervoer richting pier 33 vertrokken. Hier vandaan vertrokken de boten naar Alcatraz.  We hebben een 3-daagse zogenaamde Muni pass gekocht waarmee je drie dagen lang met alle openbaar vervoer binnen San Francisco kan reizen. Het openbaar vervoer bestaat uit, tram, bus, metro en kabeltram.

Na een half uurtje in een antieke wagen van de trammmaatschappij wakker te zijn geschud kwamen we bij per 33 aan. Om 10h00 begon het inladen van de boot. Dat ging zoals alles hier keurig op tijd en iedereen netjes in de rij. Na een kwartiertje varen, met voor de afwisseling schitterend weer, kwamen we op het eiland Alcatraz aan. Aangezien het een nationaal park is moesten we eerste een heel verhaal, maar best interessant van een ranger aanhoren.  Daarna hebben we gekozen van een korte rondleiding mt een ranger die de historie van het eiland in de 19e eeuw heeft uitgelegd. Het eiland werd toen als fort gebruikt. Ook dit was erg interessant.
Daarna hebeen we een koptelefoon rondleiding gedaan in het bekendtse deel van het eiland, de gevangenis. Hier hebben allerlei bekende misdadigers gevangen gezeten (Al Capone is wellicht de bekendste). Er was zelfs nog een levende ex-boef ter plekke (inmiddels op het rechte pad). Hij signeerde zijn boek waarin hij het harde gevangenisleven beschrijft.

Daarna terug met de boot naar het vaste land. Daar hebben we de Coit toren bezocht met een schitterend uitzicht over de stad, de Levi's fabriek en zijn we een ijsje gaan eten bij Ghiardelli, een beroemde chocoladefabriek in San Francisco. Ook hebben we nog even door Chinatown gewandeld, een heel aparte ervaring. Je hoort en leest er nauwelijks Engels meer. Tot slot nog even wezen shoppen in het centrum. We hebben de dames maar even uit het oog verloren, maar dat was al voldoende om ze in het vangnet van de uitgekiende verkoperselite van een nagelopwerkpakket te strikken. Gewldig wat een nuttig pakket en je kreeg er ook nog een leuk tasje bij. Dat tasje werkte als een rode lap op een stier, want daarna werden we door de een na de andere verkoper in het nekvel gegerpen. Manmoedig hebben we ons zonder verdere aankopen langs dit gilde weten te werken.

Daarna een hapje gegeten en een glaasje Chardonnay in het hotel gedronken.

Vandaag hebben we de westkant van de stad bekeken. Eerst het grote park met de Japanse tuin, een prachtige botanische tuin, diverse musea en een echte Hollandse windmolen in de koningin Wilhelmina tuin. Daarna met de bus naar het strand gereden. Het was alweer prachtig weer dus we hebben even lekker aan het strand tussen de sneeuwplevieren gezeten. Daarna via de kustweg (met rotsen vol pelikanen en aalscholvers)  naar de Golden Gate brug gekacheld. Hier hebben we uiteraard even de brug te voet gedaan. Een mooie ervarin met een schitterend uitzicht op de stad en de oceaan (de Grote). Vervolgens via de Fishersman wharf naar de Apple shop voor het aankopen van wat ipods.

Even nog een ijsje een bij Ghiardelli en toen in de tram weer terug. In de tram genoten van een zwerver die een lucht om zich heen had die zlfs 300 zeeleeuwen niet wisten te produceren. Daarna nog een heerlijk afsluitdiner gehad aan de haven met lekker zalm en ander zeegedierte. OOk de toetjes waren heerlijk.

Terug in het hotel nog even een flesje chardonnay weggewerkt bij onze lieftallige Mexicaanse. Even deze tekst afronden en dan naar bed, want morgen om 8h00 staat de airport shuttle voor de deur, tenminste dat hopen we.

En dan een paar uurtjes vliegen en dan landen we om ca. 10h30 weer op Schiphol. Het einde van een schitterende reis. We hopen dat jullie ook een beetje kunnen hebben meegenieten.

De laatste groetjes van

De Grapa's

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan