get your kicks on route 66

Door Eberson-Neuhof - A long time ago

dag 11:

Gisteren om 15.00 uur (24.00 uur Nederlandse tijd) Nadine alvast gefeliciteerd met haar 30ste verjaardag en slingers opgehangen in de RV. Vanochtend vroeg vertrokken uit Selligman op weg naar de Grand Canyon. Onderweg in Williams nog even flink boodschappen gedaan voor de komende dagen. We zijn in Tusayan gestopt bij het IMAX theater om alvast onze eerste indruk op te doen van de Grand Canyon. Zeker de moeite waard! Door naar Mather Campground waar midden tussen de bomen onze RV geparkeerd hebben. Op onze weg naar de Mather Point  (eindpunt Village Route) werden we begroet door volwassen elks (elanden). Prachtige beesten in de vrije natuur. Omdat Nadine jarig is mag ze kiezen wat we gaan eten en het wordt BBQ weer in de buitenlucht. Vis/ Vlees/ Maiskolven/ Gepofte aardappelen en als toetje marshmallows boven het vuur.  Morgen gaan we langs de gehele South Rim richting Hermit Rest.
dag 12:

5.00 uur 's ochtends opgestaan om de zonsopgang te zien bij Mather Point, maar helaas waren we net te laat. Wel hele mooie foto's kunnen maken omdat het gisteren regende terwijl we er waren.
Terug naar bed, want vanmiddag gaan we naar Hopi Point om de indianen te zien en nog meer indrukken van de Grand Canyon te krijgen. Gelukkig net op tijd alles gezien, want wederom rond de late namiddag onweer en regen op het programma.dag 13- monument valley:

Vanochtend om 8.00 uur vertrokken, zodat we op tijd aankomen bij Monument Valley. Maar goed dat we dat gedaan hebben want door het tijdsverschil in Utah waren we net op tijd voor de jeep tocht in de Valley. 2,5 uur prachtige landschappen bewonderd en informatie erbij gekregen van een Navajo indiaan. Ook nog een authentieke woning bezocht waar een vrouw aan het spinnen was. Ook hier hebben we de regen en bliksem met ons meegebracht, om 16.30 net na de tour begon het al. Maar de bevolking hier is ons dankbaar, het was kurkdroog, normaal valt er slechts 20 cm per jaar.
Morgen gaan we naar Arches NP en Moab. Tot gauw!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!