6-6-2009

Door Chris en Wilma - 08-06-2009 06:02
Zaterdag 6 juni
Zoals gisteren gezegd wilden we terug naar Monument Valley, maar ook vandaag was het bewolkt en het waaide hard, jammer.
We zijn toen maar doorgereden naar Mesa Verde Nationaal Park, ook weer een prachtig gebied. We hebben een door een gids begeleide tour gemaakt naar een oude Indiaanse nederzetting die in de rotsen gebouwd was. Hier woonden zo’n 120 mensen rond 1200. Door een langdurige droogte van 20 jaar werden ze gedwongen weg te trekken en de overblijfselen zijn nu te bezichtigen, heel interessant. We hebben het hele gebied van noord naar zuid doorgereden met prachtige vergezichten (die op foto moeilijk overkomen helaas) en steile rotspartijen. Het hoogste uitzichtpunt lag op 2613 m. In de verte zagen we weer een berg met sneeuw erop.
We staan hier op een rustige camping in het park zelf, geen electriciteit, water en afvoer, maar het licht loopt op de accu en de computer zit nog vol zodat het verslag toch gemaakt kan worden. Toen we de camping op kwamen rijden liepen er enkele herten langs de kant en in een boom, vlakbij ons plekje, zit een vogel die steeds in een gat van de boom verdwijnt om jongen te voeren. Hij/zij komt er dan weer met een bek vol rommel uit. Volgens Chris is het een groene specht maar zeker weten doet hij het niet.
Hans, jij weet vast wel wat het is, laat het ons even weten. (onderste foto)









Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan