9-6-2009

Door Chris en Wilma - 10-06-2009 05:51
Dinsdag 9 juni,
We hebben the Arches achter ons gelaten en zijn doorgereden naar een camping net buiten Capitol Reef, een afstand van 275 km. Morgen gaan we dus dat park in. We staan hier op een hele mooie camping met een prachtig utizicht op rode rotsformaties. Onderweg ook weer allerlei mooie rotspartijden en andere vergezichten gezien. Het land is enorm weids en indrukwekkend. Op onze andere lange reizen hebben we nooit zo’n uitgestrekt landschap gezien met eindeloze wegen en geen huis te bekennen, heel apart. Het enige wat er dichtbij komt is het binnenland van Australië, maar hier zie je veel meer afwisseling in het landschap, terwijl het daar veel meer hetzelfde is.
De freeway (rijksweg) hier naar toe is pas in 1970 opengesteld. In de vijftiger jaren waren hier een heleboel uraniumzoekers naar toe getrokken, sommigen zijn er ontzettend rijk van geworden, anderen niet. Als je de kliffen ziet snap je niet hoe ze hier konden overleven.

Boodschappen: deze doen we over het algemeen bij supermarkt Safeway, waar we inmiddels ook een klantenkaart hebben. Hiermee krijg je korting op een heleboel dingen b.v. 3 dollar op een fles wijn van 1,5 l. Dat hoef je tegen ons maar 1 keer te zeggen!!!!!!
 
Het weer: de afgelopen dagen is het ’s morgens steeds zonnig geweest en in de middag kwam er dan weer bewolking. De temperatuur is aangenaam, dit terwijl het hier heel heet hoort te zijn in deze tijd van het jaar. Maar goed, het weer hebben we niet in de hand en we genieten toch wel, het is droog en dat is al heel prettig. Op dit moment (’s avonds half 7) waait het ontzettend hard en zijn we genoodzaakt binnen te zitten.

koffie onderweg

de enige drankwinkel in de wijde omgeving en dan zo'n armoedig gebouwtje. In de staat Utah mag drank niet in de supermarkten verkocht worden, alleen in deze liqiorstores.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan