10-6-2009

Door Chris en Wilma - 15-06-2009 05:30
Woensdag 10 juni
Na een nacht met harde wind en flinke regenbuien was het in de ochtend bewolkt, maar droog. Vandaag hebben we Capitol Reef verkend, eerst langs het Visitor Center, daar een video gezien over het ontstaan van de” waterpocket Fold” , een van de meest spectaculaire geologische verschijnselen van Noord-Amerika: een 160 km lange plooi van het aardoppervlak die dwars door de woestijn loopt. 120 km daarvan is nu een nationaal park: het Capitol Reef en daarna de Scenic Drive gedaan met de camper (zo’n 16 km.). We hebben tussendoor nog wel een trail (wandelpad) gelopen toen het een tijdje droog was, maar daarna begon het weer te regenen dus de rest met de camper gereden.
 Capitol Reef is woestijn en water; rode grote steile kliffen; zand en groen weiden; dorre vlaktes en groene bomen. Eind 19e eeuw kwamen hier de eerste kolonisten (mormonen),die langs de oevers van de Fremont River een kleine nederzetting bouwden. Er zijn nu nog een paar boomgaarden, en overblijfselen van hun huizen (onder andere een houten schooltje, dat erg veel lijkt op de school uit de tv serie “het kleine huis op de prairie”); de laatste verlieten de plek in 1969, na uitgekocht te zijn door de overheid. Het schooltje is al in 1941 gesloten.
Ook deze keer was het weer adembenemend mooi. Weer een mooie tocht. Iedereen die we onderweg spreken zeggen dat het weer helemaal van slag is en dat het heel mooi en warm hoort te zijn. Wat dat betreft treffen we het niet helemaal, maar goed, het is niet anders, de meeste tijd is het droog met een aangename temperatuur, we kunnen er toch niets aan veranderen. Genieten doen we toch wel.
Er waren mensen, die net uit het Yellowstone Park kwamen, die 6 dagen te pletter geregend zijn en die nu de zon komen opzoeken!!!!
Op de camping verkopen ze ’s middags vers, rond brood, gebakken door een lokale man, die dit als hobby doet, heel lekker.En we spraken een Amerikaanse mevrouw die ook naar het laatste concert van Celine Dion geweest was, best toevallig.Chris heeft zijn hoofd voor de zoveelste keer gestoten tegen het keukenkastje bij het binnenkomen van de camper, heel hardleers.

capitol reef

capitol reef

schoolgebouwtje van de mormonen
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan