25-6-2009

Door Chris en Wilma - 28-06-2009 06:02
Donderdag 25 juni,
10 minuten lopen naar de ferry en een half uur op de ferry brachten ons naar San Francisco, waar we heel wat afgelopen hebben vandaag. Eerst uitzoeken hoe de bussen werkten, een 3-daags abonnement gekocht (is veel goedkoper dan steeds losse ritten) en hier zit ook de beroemde cablecar bij (losse rit $ 5,--), die we dan ook als eerste bezocht hebben. Wat een grappig ding is dat. Onderaan de heuvel wordt hij op een plateau omgedraaid en na instappen gaat het zuchtend naar boven, heel leuk. Zo kwamen we bij Fishermans Wharf aan waar we wat rondgelopen hebben en op pier 39 de zeeleeuwen gezien hebben. Chris moest er aan geloven en een keer bij het Hard Rock Café gaan lunchen, hij vond het helemaal niks, die rotmuziek, maar het eten was goed. Hij vond dit het dieptepunt van de vakantie!!!!!
Daarna zijn we naar Chinatown gegaan en daar rondgekeken, waarna we op 3 uur naar de 52e verdieping van de Bank of America gestoven zijn met de lift. Dit gebouw is het op één na hoogste gebouw van de stad en vanuit het restaurant heb je een prachtig uitzicht op de stad. Helaas niet op de Golden Gate bridge, die lag bijna helemaal in de nevel, wat heel normaal is. Morgen gaan we die bezoeken.
Daarna zijn we met de bus naar Japantown gereden, ook daar rondgekeken, een mooi verzorgde winkelmall met allemaal eetzaakjes en winkeltjes. Toen werd het etenstijd en zijn we weer teruggereden naar Chinatown om te gaan eten, heerlijk. Toen we op de bus stonden te wachten werden we aangesproken door 4 dames die ons een restaurant aanbevolen, goed betaalbaar en de locals eten daar ook, een prima advies.
Om 10 over 8 hebben we de ferry weer genomen terug naar de noordkant en terug naar de camping.
 cablecar
zeeleeuwen bij Fishermans Wharf
uitzicht op Transamerican Pyramid vanaf de 52e verdieping van de Bank of America.
theewinkel en -proeverij in Chinatown
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan