Dag 12 Bryce NP

Door Ruigrok - A long time ago

Vroeg in de ochtend naar Bryce NP gereden. Onderweg ontbeten vlak bij de ingang van het park.
Er zijn in het park twee campings waarvan gezegd wordt dat ze altijd vol zijn. Tot mijn grootste verbazing was er op de 1e camping plaats genoeg (North Campground) .We zijn toen doorgereden naar de volgende campground ( Sunset Campground) omdat die centraler t.o.v. de bezienswaardigheden lag.
Ook hier was plaats genoeg.
We zijn direct na het vinden van een mooie plaats naar de bezienswaardigheden gelopen.
Sunsetpoint en Sunrisepoint waren de uitzichtplaatsen waar het mooiste van het park te zien is.
Duizenden hoodoos (zie dag 11) staan hier op een enorme oppervlakte voor je. Je bekijkt alles van bovenaf. ( even Googlelen ) en je weet waar het over gaat.
We waren het er met z'n 3en over eens, dit was het mooiste tot nu toe..Je kon ook wandelingen maken de canyon in zodat je alles van onderaf kan bekijken. Een erg steile wandeling van 2 miles en Greta besloot niet te gaan. Erg gevaarlijk ( erg smalle en steile route) Ineke en ik zijn wel gegaan en na ruim 1 1/2 uur kwamen we met de mooiste verhalen terug. We zijn toen naar een ander uitzichtpunt gegaan (Inspirationpoint) ook erg zwaar om daar te komen maar we houden van wandelen. ( Je kan ook met de gratis shuttlebus). Tegen de avond heeft  Greta toch de afdaling naar de canyons gemaakt samen met mij.
Teruggekomen op de camping de BBQ en het kampvuur aangestoken.
Het weer overdag van de laatste 3 dagen : 20 graden, bewolkt (soms een zonnetje) af en toe een spatje regen en 's nachts is het erg koud.   ( 3 of 4 graden )

Omdat we momenteel een achterstand van 3 dagen op ons schema hebben, zijn we genoodzaakt de route wat aan te passen. We slaan Arches NP helaas over anders worden de reisdagen wel erg lang.

Ik geef de Sunset campground een 8.
Nette camping op loopafstand van de belangrijkste bezienswaardigheden. Gratis shuttlebus stopt voor de camping.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!