Dag 14 Capitol Reef NP - Mexican Hat

Door Ruigrok - A long time ago We waren weer vroeg opgestaan om het Capitol Reef NP in te gaan. Het park zal ons bijblijven als het park met de ruige rode rotsen. De weg door het park is maar kort maar er zijn diverse interessante stops. We maakten een wandeling naar Hickman Bridge , slechts 3,2 km maar  maar over rotsen.
We deden er ruim een uur over. Deze brug uitgeslepen in de rotsen is 40 meter breed.
Na diverse stops voor fotowerk reden het het Capitol Reef NP uit.
Vervolgens reden we Glenn Canyon park binnen. Hoewel geen NP zal dit park ons toch bijblijven als een van de meest indrukwekkende parken die we gezien hebben. Wat een verre en gigantische uitzichten zijn er hier te vinden. Vervolgens via hyway 95 over de Colorado river naar Natural Bridges National Momument. Dir zijn een drietal bruggen zoals we die in Capitol Reef al gezien hadden maar hier bevond zich een van de grootste van de wereld. Daarna de beroemde/beruchte weg hw 261 naar Goosenecks State Park. Ook wel bekend onder de naam Mokee Dugway. Het is een enorme steile slingerweg met vele haarspeldbochten en niet al te breed en bovendien niet geheel geasfalteerd.
veel een impressie zie : http://www.youtube.com/watch?v=Rq5TIC10dwY  en http://www.youtube.com/watch?v=duEB94Fpayg 

Met onze 27 ft camper zijn we hier rustig naar beneden gereden. Greta dorst niet naar beneden te kijken en Ineke heeft geprobeerd ook zo'n filmpje te maken.
Daarna een kijkje genomen in de Valley of Gods en daarna naar Mexican Hat een klein plaatsje waar we een camping konden vinden de  Mexican Hat campground

's Avonds gegeten in het enigste restaurant ?? van het dorp. Een cowboy met teveel bier op achter een grote BBQ. Toch was het eten lekker. Daarna weer een kaartje gelegd en heb ik de voorsprong verder kunnen uitbreiden tot ergenis van de dames.

Ik geef de Mexican Hat campground een 5
Kleine camping alleen voor een overnachting. Er is niets te doen. Op 200 meter is een BBQ restaurant
en een benzine station.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!