Laatste dag in Gilmer

Door Klaas & Nanda Knobbe - 11-06-2009 15:51

Laatste dag in Gilmer.

  

Er staat op het terras een heerlijk real american breakfast voor ons klaar. Gebakken stukjes worst, eieren en spek, geroosterd brood, thee, en sinaasappelsap. Heerlijk. Dit moet je niet te vaak eten maar het is een echte traktatie.



Er moeten een aantal boodschappen gehaald worden in Longvieuw en we rijden graag mee. Deze plaats staat bekend als een van de beste van Texas wat betreft werkgelegenheid en welvarendheid.

 

Dat is ook te zien. Het is een grote ruim opgezette stad. Texas  is een olie staat. Tot in het centrum, van Longvieuw staan jaknikkers olie te pompen. Wel vreemd zo midden in de stad maar deze stonden er eerst en toen is de stad er om heen gebouwd. Veel winkels, nog meer eetgelegenheden. We kijken rond in een groot tuincentrum. Het is al erg warm, het personeel is constant water aan het geven. Alles in America is groot maar de bloemen bij ons zijn in elk geval mooier. Meer keuze en de tuincentra zien er  bij ons, verzorgder uit. Met kunst bloemen doen ze hier veel meer. Boeketten, kransen, stukjes etc. maar alles kakelbont. Echt Amerikaans “kermis” maar wel leuk om te zien. Zelfs de eerste kerstartikelen zijn al te koop!

 

Tijdens de terugrit loopt de temperatuur op en een airco is echt nodig.

De rest van de dag blijven we binnen en houden ons gemak.

Vacantie is ook bedoeld om te lezen en dat heb ik dus ook gedaan.

Voor de laatste keer hebben we het huis bewonderd. We zullen nog wel eens terug moeten komen als het ingericht is. Het plan van de familie is om op 4 juli (nationale feestdag met veel vuurwerk) het huis in te wijden. Ze willen stiekem verhuizen. Al hun kinderen komen 4 juli vieren en die denken dat ze dan moeten helpen met verhuizen.

In de schemering eten we buiten monkey-bread. Dat is te vergelijken met onze sukerbole (suikerbrood).

De koffers voor morgen worden ingepakt. We zijn van plan om 05.00 uur op te staan en dan naar Dallas te rijden. Onze vlucht is om 11.30u.

S’avonds wordt het koeler en zitten we lekker buiten op de veranda watermeloen te eten. Dan de weersverwachtingen van Utah voor de komende week zien, douchen en dan naar bed.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan