Hiking in Zion Nat.Park

Door Klaas & Nanda Knobbe - 14-06-2009 16:09

 

Donderdag 11 juni 2009.

 

 

 

Hiking in Zion Kolob Canyon.

 

 

 

Vanochtend vroeg nog even op internet, checken of de koffer al gevonden is, dus niet. Verder nog even de mail bekijken, en de weblog bijwerken. We hebben vakantie maar nog te weinig tijd.

 

Op naar Zion Nat. Park Colob Canyon. Ze zijn met de weg bezig en brengen nieuw split aan.  Het is een prachtige rit naar het beginpunt vanwaar we een wandeling willen maken naar Taylor Creek Trail. Schitterend, wat een mooie natuur. We moeten regelmatig het riviertje oversteken maar er staat maar weinig water dus geen probleem. Onder weg genieten we van de natuur, bloemen, vogels, hagedissen en we zien zelfs een skunk. De trail eindigt bij Double Arch Alcove. De naam is goed gekozen want er zitten 2 enorme holten boven elkaar met een prachtige echo. We eten even een appeltje, achteloos het klokhuis op de grond gegooid. Nog geen 2 tellen later zit een eekhoorn lekker te smullen.

 

Het is een one way trail dus we moeten dezelfde weg terug. Dat is geen probleem want je ziet het nu uit een andere hoek, en we blijven ons verbazen.



 

Vervolgens verder met de camper en halverwege moeten we stoppen. Er staat een wegwerker op de weg met een stop bord. Dan komt er een auto waar we achter aan moeten rijden. We rijden door naar het eindpunt Kolob Canyon Vieuwpont vanwaar we een prachtig uitzicht hebben over de vallei en de prachtig gekleurde bergen.



Klaas is verderop foto’s aan het maken en ik staar naar het fantastische uitzicht, en lees de informatieborden. ‘k Vang een gesprek op van een paar amerikanen. De een vertelt zeer joviaal (volgens mij zijn ze allemaal zeer joviaal) aan de ander dat hij een escapie is. Wat is dat?

 

Een amerikaan die op de vlucht is voor belastingen, Hoe? Door eigendommen, zoals huis te verkopen, een giga-camper aan te schaffen en constant on the road te zijn. En hij was er nog trots op ook! Shame on you!

 

Wat gegeten en weer achter de Folow Me-auto naar de uitgang van het park.

 

 

Over de Interstate 15 naar Cedar City waar we inkopen gaan doen bij een Wal Mart. Spullen aangeschaft die we kwijtgeraakt zijn. De winkel is enorm, ze hebben alles en dan van alles ook nog wel 10 tot 25 verschillen soorten. Je weet niet waar je moet zoeken en winkelen kost dan ook veel tijd. Nog even tanken en dan over highway 14 en 12 naar Bryce National Park. Net buiten Cedar City zal Nanda het stuur van mij overnemen. Zet de camper aan de kant als er ook een auto achter ons stopt. Zelf stap ik voor de camper langs en als ik aan de passagierskant in wil stappen zie ik een motoragent achter de geparkeerde auto staan. Nanda stapt uit maar de agent maakt onvriendelijk duidelijk dat ze gelukkig ons niet moet hebben. Dus snel wegwezen.

 

 

 

Op weg naar Bryce. De weg is niet geweldig en de keukenlaatjes vliegen open en het keukengerij rammelt door de camper.  Verder is het een prachtige tocht en zien we veel. Het gaat vrij steil omhoog dus is Klaas weer de klos als chauffeur.

 

Bij een bepaald gebied lijkt het of is daar een honderd jaar geleden een vulkaan uitbarsting geweest. Rosten, brokken steen die er vreemd uit zien en met mos begroeid zijn, daar tussen staan bomen maar verder niets.



We zitten zo hoog dat we nog sneeuw tussen de bomen zien liggen. Laat in de middag komen we aan in Bryce. Inchecken bij Rubys Inn RV-park, douchen heerlijk en dan wat eten. We besluiten iets gemakkelijks bij Canyon Diner. We nemen een pizza en ze hebben 2 maten. Nanda een hawai, small en ik een all meat de tweede maat. Deze is toch zo groot dat daar hadden wel 4 man van kunnen eten.

 

 

 

Na het eten nog even internetten en dan naar Inspiration Point voor zonsondergang. Helaas laat de zon ons in de steek en blijft achter de wolken dus we moeten morgen nog maar een keer proberen. We treffen andere Nederlanders uit Heerhugowaard. Zij maken met een auto een trektocht door ZuidWest USA. Ze zaten ook over een camper te denken maar hebben toch voor hotels gekozen. Na het zien van onze camper hebben ze spijt ook als ze de prijs horen van het huren van een camper.

 

We zoeken onze camperplaats op, zetten alles aan de stroom zodat we alles, batterijen etc. kunnen opladen. Na deze enerverende dag maar gaan slapen.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan