Met de ATV door Escalante Grand Staircase

Door Klaas & Nanda Knobbe - 16-06-2009 15:04

Zondag 14 juni 2009.

 

Wandelen in de tuin van de duivel…

 

We zijn er vroeg bij want we hebben zin in vandaag. De ATV (all terrein vehicle) staat voor onze camper. Om 8.30 uur rijden we weg. We hebben een uitgebreide route van de verhuurder ontvangen. Het eerste stuk gaat door het dorp. Dan het buitengebied met vele vreemde huizen die je met de camper niet zult tegenkomen omdat ze niet aan de grote weg staan. De weg wordt ruwer, het is een dirt-road, dat betekent geen asfalt, gewoon zand of modder met grind. Het rijden gaat best. ’t Is leuk om lekker te scheuren. Een bezienswaardigheid is Devil’s Garden. Deze tuin willen we wel zien. De duivel heeft er weinig werk van want het zijn allemaal stenen en zand. Wel mooi om te zien.
       

 

Na een poosje gereden te hebben, over de Hole in the Rock Road, komen we bij een plaats waar een tocht gelopen kan worden, in the Dry Fork of Cayote Gulch. Het is inmiddels al aardig op temperatuur. Het is een eind steil naar beneden en dan door los zand. Maar het resultaat mag er zijn. We komen eerst bij Peek-a-boo slotcanyon. Hier kunnen we niet in. Onder aan de rots staat een poel met water en de kans is groot dat ook hogerop water staat. Jammer want het moet iets bijzonders zijn om deze canyon te bekijken.

Vervolgens gaan we naar Spookey’s. Hier raken de rotsen alkaar bijna. Ik kan een heel eind komen, maar Klaas is  slanker en kan dus  nog verder. Een aparte gewaarwording. Deze rotsen zijn door de wervelingen van het water uitgesleten.

 
                

Als we weer bij de ATV zijn is het al half 2. Een broodje en dan verder. Nou begint het mooiste gedeelte. We rijden door een bijna droge rivierbedding. Landschap is woest en ruig. Toch bloeien er ook bloemen. Wel is het opvallend dat er weinig vogels en andere dieren te zien zijn.

 

Het rijden is nu inspannend en spannend. Veel foto’s. Het is eigenlijk het allermooiste wat we tot nu toe gezien hebben. We komen helemaal niemand tegen. Hoge bergen, zandvlaktes, allemaal ongeschonden. Machtig om te zien. Het rijden neemt nu veel meer tijd, soms slechts stapvoets. Toch komt er een eind aan en gaat de weg over in een ander pad richting Escalante. Ook hier is weer van alles te zien. Loslopend vee, een dood en half-opgegeten kalf en een prachtige longhorn-koe.

       

 

Op de terugweg slechts 2 auto’s tegengekomen, 1 gewone en een met een trailer, waarin de gezadelde paarden staan en een trike. Vermoedelijk gaan ze koeien vangen. We zijn in het wilde westen.

De afspraak was dat we om 19.00 u. terug zouden zijn. We redden het net. De hele dag buiten in de zon en het stof. We zien er niet uit en mijn haar is een puinhoop. Gelukkig heb ik nog wel en mini-flesje shampoo van Teatske.  Na gebruik hiervan voel ik me een ander mens. Bedankt dus! De verhuurder haalt de ATV weer op en we zeggen dat we zeer tevreden zijn. Hij denkt dat we vannacht wel als blokken zullen slapen. Op de ATV vandaag 113 mile gereden, met de camper 0.

 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan