Het wilde westen

Door Klaas & Nanda Knobbe - 16-06-2009 15:21
Maandag 15 juni 2009.
 
Het Wilde Westen.
 
Lekker geslapen. Het heeft voordelen dat er een koffer weg is. Ik hoef nu niet te kiezen wat ik aan zal trekken. Klaas is blij dat mijn koffer weg is, want anders had hij in mijn rokjes moeten lopen….
We gaan vandaag op weg naar Capitol Reef. Eerst halen we levensmiddelen en ansichtkaarten. De weg gaat direct vrij steil omhaag, het is nog steeds de 12 door Utah. Veel motormuizen zijn in groepen onderweg. Een mooi gezicht, dikke buik, grijze baard, stoer leren jack en reuze aardig. De easy-going people.
We krijgen veel commentaar op het feit dat we rijden in een camper met een Alaska-nummerbord. De mensen denken dat we dat hele eind gereden hebben. Spijtig dat ons fotoboekje in de zoekgeraakte koffer zit, want het was een leuke gelegenheid om iets over ons land te laten zien. De mensen zijn erg vriendelijk en ook nieuwsgierig waar we vandaan komen.
Ik krijg filminstructies en maak een filmpje terwijl we rijden. Het is goed om te doen want het is een prachtige route. Kunnen we deze winter thuis nog eens nagenieten.
 
Onderweg is er ineens een stofwolk en voor we het weten zitten we echt in het wilde westen. Allemaal koeien en kalfjes rennen ons tegemoet. En ja hoor, ook cowboys te paard! Elke auto blijft stil staan. Wij eruit. Ze komen recht op ons af. Aan het eind van de stoet waarschijnlijk de eigenaar. Mooi licht shirt aan, grote witte hoed op en 2 zoontjes, ongeveer 9 jaar rijden achter hem aan. Voorop Mexicanen, die doen het werk. Maar ze zijn wel met hun tijd meegegaan, mevrouw rijdt er achteraan in een 4 x 4. Prachtig om te zien.

         
 
 
Het park Capitol Reef heeft een aantal huizen en een smederij uit de tijd van de pioniers. De mormonen hebben zich hier jaren schuil gehouden. Zij hebben grote fruitboomgaarden aangeplant. Deze worden nog steeds in ere gehouden. Het zijn wel nieuwe bomen natuurlijk.
 
                
 
In Capitol Reef hebben we een tocht gemaakt. Deze eindigde hoog boven op een berg. Het wordt saai maar het was alweer erg mooi. Als je dan afdaalt is er om elke bocht weer een verrassing. Beneden komen we een Nederlander tegen die ons voor slangen waarschuwt. Die hebben wij vandaag gelukkig niet gezien. Daar denkt Klaas trouwens anders over…. Het is weer warm, we nemen even rust. Onze overnachtingsplek is gereserveerd en weer hebben we de mooiste plek! Op het moment dat ik dit schrijf is de zon net ondergegaan, de hordeur is gesloten en ik zie scheef vooruit een ruig landschap met een grote berg. Picknicktafel voor de deur. Wat een weelde.
 
 
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan