Stenenbogen en regenboog

Door Klaas & Nanda Knobbe op 20-06-09 06:15

Donderdag 18 juni 2009.

 

Stenen bogen en Regen bogen.

 

Vandaag al weer mooi weer. Het uitzicht is lang niet zo mooi als gisteren. We staan in een rij, scheef naast elkaar onder de bomen. Wat warme toast gaat er wel in. In het Arches Park lopen we de trial Devil's Garden. Nou dat is wat anders dan de tuin van de duivel zoals we die afgelopen zondag gezien hebben. Hier zijn alle rotsen tien keer zo groot. Mooie vergezichten. Begin van de wandeling is prettig, we besluiten de moeilijke variant te doen en dat is pittig! Zó zelfs dat Klaas mij regelmatig moest hijsen om op een rots te komen. Op een gegeven moment ben ik op blote voeten gaan klimmen. ’t Was erg spannend en leuk. En het eindpunt was écht kicken. Zo hoog en mooi. Er zijn in dit park verschillende natuurlijke arches= bogen

te zien:  ze verschillen in grootte en lengte.

 

 

 

De terugweg was ook wel spectaculair, dwars over de rotsen en aan beide kanten….niks. Bijna 5 uur onderweg geweest. En dan staat de camper op de parkeerplaats met een gekoeld stuk watermeloen en een broodje gezond. Dat is dan net wat je wenst, nietwaar. Rijden terug en bekijken onderweg nog een paar uitzicht punten met o.a. Balanced Rock. Dan naar Moab, gaan schoenen en kleding kopen. Er is een winkel maar dat is genoeg. Ik wilde een jas of dikke trui kopen maar die hebben ze hier niet. Voor de tijd van het jaar is het hier nu frisjes, (over de 100F is normaal hier) terwijl wij het soms warm genoeg vinden. Superblij ben ik met nieuwe schoenen, een paar shirtjes en zelfs een eigen korte broek!

 

Na de warme hap richting zonsondergang in Arches. Er is een route die naar Delicate Arche voert. De tocht erheen is op zich al leuk en duurt een uur. De boog staat helemaal apart in een soort van amfitheater van allemaal rotsen. Er zitten veel mensen met het fototoestel in de aanslag. Wij ook. ’t Is bewolkt, veel mensen gaan terug want die denken dat het niets wordt. Veel mensen willen in de boog op de foto. Dat kan maar als een lolbroek daar té lang blijft staan

wordt het hem snel duidelijk gemaakt dat ie weg moet wezen. In tussen hebben wij contact gehad met Paulusma en de zon komt erdoor. En niet zo’n beetje….Nee ineens heel fel. Wat een kleuren.

Aan de andere kant is een onweer. We krijgen als toegift een hele felle regenboog te zien. Zoveel moois, er zijn geen woorden voor. Op de foto komt het armzalig over, maar ik verzeker je, het was het mooiste wat ik ooit heb gezien. Klaas geeft aan dat we nu toch terug moeten. De zon gaat verder onder, het regent en dan plotseling nog een prachtige boog, de regenboog. We zijn diep onder de indruk van al deze bijzonder natuur.

 

  

Het is een uur klimmen en een half uur rijden over zig-zag weggetjes steil naar beneden. Als de zon hier onder is is het binnen een half uur ook echt nacht. En straatverlichting is hier ook niet. Dus….we schieten op. Op de terugweg kijken w nu naar een schoongeveegde hemel met de meest mooie pasteltinten.

 


Ons plekje om de camping bereiken we in het pikkedonker. Dan is het wel moeilijk om de slangen aan te koppelen, maar ook dat is weer gelukt. Voor morgen leggen we de spullen klaar en we stellen de wekker in. Voor het raften willen we niet te laat komen.

 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vragen voor je vertrekt? Kom naar de Presentatiedag in Zwolle op 16 juni!
Info & aanmelden
Boek nu al je Cruise America of Cruise Canada-camper voor 2019!
Profiteer van 15% vroegboekkorting!
Nu al een camper boeken voor 2019 van Road Bear!
Bekijk de kortingen & vraag een offerte aan
Rondreis of One Way in Canada? Boek een Relocation of Seasonal Special van Canadream!
Prijzen & vertrekdata
30% korting op Escape campervans bij Miami of New York Special!
Bekijk de special
Cruise America heeft weer een wegbrengspecial!
Prijzen & voorwaarden