Powwow (indianen dansfeest)

Door Klaas & Nanda Knobbe - 23-06-2009 03:19

Zondag 21 juni 2009

 

Powwow (indianen dansfeest).

 

Vannacht is hier geen enkele trein langs geweest. ’s Avonds laat nog wel eentje, 3 locomotieven en 65 wagons erachter. De hele dikke amerikaanse familie slaapt in een vouwwagen. Die zie je hier niet veel. Beide vleugels uitgeklapt en die steunen op 2 ijzeren buisjes elk. Waarschijnlijk heel sterk ijzer, want alles staat nog. Als wij allang op zijn is alles daar nog in diepe rust. Aan de andere kant van ons staan motorrijders. Slapen in een piepklein tentje. Even verderop staat iets wat we nog nooit eerder gezien hebben. Een soort punt caravan.
 

Het is nog maar een klein stukje (88 mile) naar Cody. We hebben gereserveerd en deze keer kunnen we zelfs kiezen waar we willen staan. En netjes en schoon! Als er koffie gedronken is gaan we op stap. Het terrein waar de powwow is, is op loopafstand. Het is een ronde cirkel van gras. Er omheen alleen zonnetentjes. Hier zitten de verschillende stammen onder. Daar achter kan het publiek gaan zitten. Er zijn ook tribunes maar dan kijk je tegen de daken van de tentjes aan. Via de internetforums wist Klaas wat een goed plekje was. Nou, en toen begon het! Een grote bonte werveling van kleur, beweging en ritme. Ogen te kort. Wat veel te zien. Er is een presentator die alles aan elkaar praat. We konden hem goed volgen. Eerst werd de amerikaanse vlag binnengebracht en iedereen moest gaan staan. Toen kwamen alle deelnemers aan de wedstrijd binnen. Een schitterend schouwspel.

       

Per stam werden de drums bespeeld. Daar zongen ze ook bij. Wij konden geen tekst verstaan, er zat volgens ons ook niet zoveel verschil in. Leuk om te zien dat een grote drum, door vrij veel allemaal dikke indianen met één stok bespeeld werd. Zo nu en dan komt er een van een andere stam en die timmert dan even mee. Ondertussen bellen ze ook nog met hun gsm.

      

Kleine kinderen en behoorlijk oudere mensen doen allemaal mee. Mensen boven de 55 jaar noemen ze hier golden age. Gaan we onthouden en ook in ons land gebruiken. De wedstrijd gaat per onderdeel, man, vrouw, teenagers en kleintjes. 3 Soorten dansen waar ze punten mee scoren.

 

 

Om de cirkel de nodige handel in armbanden etc. Ook wordt er veel gegeten, hamburgers en fried bread. Dit hebben wij geproefd. Lekker.

Een kruising tussen oliebol en pannekoek. Om ongeveer half 5 gaan we richting camper. Hoofd vol indrukken, batterijen fototoestel leeg.

Bovendien hebben we koffie nodig.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan