Rodeo Nite Cody

Door Klaas & Nanda Knobbe - 23-06-2009 03:22

Zondag 21 juni 2009

 

Rodeo Nite Cody

Na de koffieopkikker gaan we uit eten. Sunset House. In de rij wachten op een tafeltje. Heerlijk gegeten.

Vlug even een lange broek aan en fleece-deken en trui mee. We lopen naar de rodeo. Wij zijn de enigen die lopen. Het is ruim 3 km. Rodeo is in de open lucht. Het waait hard. Nog nooit eerder gezien, dus we zijn benieuwd. Een elips-vormige zandbak omringd door aan een kant ijzeren cabines waarin de paarden of stieren staan. Country-music.

Het begint! Nota bene met gebed! Iedereen staat, dan komt de amerikaanse vlag binnen en wordt een bandje met het volkslied gedraaid. Alle cowboyhoeden zijn af. Dan begint het écht.
Verschillende onderdelen zoals het rijden zonder, zadel, het rijden (blijven zitten) op een stier worden afwisselend uitgevoerd. Ook kleine kinderen proberen op de stier te zitten. Zij hebben een helm op. In de arena zijn constant 2 cowboy-pick-ups aanwezig. Dit zijn mannen te paard die de cowboy helpen. Ook zijn er 2 clowns die de stier afleiden en de kinderen en/of cowboys gelegenheid geven om te ontsnappen.



De bulls met afgezaagde horens zijn nog zeer imposant. Sommigen geven nergens om maar er zijn er ook die weten waar de uitgang is en daar zelf heen gaan. Op een moment mogen alle kinderen onder de 12 in de arena komen. Na een kletspraatje van de clown komen er 3 kalfjes met een lint in hun staart binnen. Wie het lint pakt heeft een prijs. Leuk om te zien. Volgens onderdeel is het vangen met een lasso van een kalf, en dan 3 poten vastbinden. Dit doen alleen de mannen en ze doen het razendsnel! Ander onderdeel is het vangen van een kalf met de lasso om de kop en de 2e ruiter werpt de lasso om de achterpoot. Knap dat ze het kunnen.

       

       

Het gaat vaker mis dan goed. Voor we het weten is het donker. Behoorlijk koud, we hadden wel een slaapzak mee kunnen nemen voor de warmte. Op de terugweg nemen we de bus. De chauffeur is zeer verbaasd als ze hoort dat we gelopen hebben. Ze vertelt ons dat het dit jaar heel koud is. Op 6 juni 2009 is hier nog zoveel sneeuw gevallen dat de takken van de bomen doorbogen onder het gewicht. En nu is het 21 juni! Het is nu 60F (ongeveer 15C), dus koud. In de camper warme soep en thee en daar wordt je dan wel weer warm van.


 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan