Opmaken voor de gunfight

Door Klaas & Nanda Knobbe - 28-06-2009 04:42 Paar dagen in Yellowstone gezeten en geen internet. Dus we zijn wat achterop geraakt maar nu weer
online.

Maandag 22 juni 2009

 

Opmaken voor de gunfight.

 

Maandag = wasdag. Prima camping, 2 x een lading draaien en drogen. ‘k Geloof dat we thuis schoner wassen, maar het is vacantie dus wat maakt het uit. De ochtend is zo maar om, foto’s + filmpjes kijken en veel weggooien. Er blijven er nog genoeg over. Er is hier een Wal-mart, dus halen we wat proviand. Ook bij deze grote supermarkt staat een meneer met op z’n borst de aanduiding people-greeter.

Het is weer een giga-winkel. Meubels, kleding en voedsel, ze verkopen echt alles, zelfs vissen voor aquaria.

      

Wij slaan ook wat in en schaffen ook een koffer + geheugenkaart voor het fototoestel aan. Deze zijn we kwijt geraakt. Natuurlijk zijn er eetgelegenheden en wij hebben weer trek.

Het openluchtmuseum Old Trial bekijken wij. We worden vriendelijk welkom geheten door een meneer die ons verteld dat hij Holland wel kent van de 11-city’s skating toer! Nou dat vinden we wel sterk. Er is een schaatstocht half canada-half amerika  geweest die deze titel had. Wellicht heeft Evert van Bentum dit geregeld? In elk geval komt het heel aardig over. Het museum was echte oude kost, als ze het zo blijven houden is er over 20 jaar  niets meer van over. Veel opgezette dieren, jassen van berevel e.d. De mot kan er naar hartelust z’n gang gaan en dat was ook te zien. Toch geven de foto’s wel een idee van hoe het ongeveer geweest moet zijn. Hier zijn we niet zo lang geweest.


De camper weer teruggebracht en we lopen de stad Cody in, De hoofdstraat leek leuk maar bij nader inzien toch erg nep allemaal. Op een leuk terrasje drinken we een koud biertje. Bij Hotel Irma is elke avond een vuurgevecht. Goeden en slechten nemen het tegen elkaar op. Je bent toerist of niet, dus we schuiven aan. Hartstikke nep, wel lachen. Veel rook en knallen, maar wel met humor. Deze oude gun-boys doen het elke avond als vrijwilliger. Alle $ zijn voor het goede doel. Dat vinden we dan wel weer respectvol. We hebben met plezier gekeken.


       

       

 

De camper staat vol in de zon en we gaan lekker buiten zitten. In de avond gaan we bij de Dairy Queen nog een heerlijk ijsje eten. Blizzard, mmm, heerlijk. Maar goed dat we die niet elke dag krijgen zelfs al nemen wij alleen maar small cups. Het is goed te begrijpen waarom de meeste amerikanen te zwaar zijn. De avond hebben we nodig om ons voor te bereiden op Yellowstone, het hoofddoel van deze reis. Er is zoveel informatie, het wordt moeilijk om te kiezen. Gelukkig hebben we een aantal dagen om daar rond te kijken.

 

 


Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan