Water, water en nog eens water.

Door Klaas & Nanda Knobbe - 28-06-2009 05:20

Donderdag 25 juni 2009

 

Water, water en nog eens water.

 

Vannacht was het minder koud dan gisteren. Toch is het water wat in de wasruimte stroomt ijskoud. Er zijn hier veel mensen die in een tentje slapen. Lijkt me vrij fris. Ook ’s morgens worden veel vuurbakken weer aangestoken. Zou het als afschrikmiddel voor de beren zijn bedoeld? Vandaag willen we een paar watervallen bekijken.

 

De bovenste, de upper is mooi om te zien vanuit het uitzichtpunt. Wat een kracht, het water knalt over de rand, 33 m. naar beneden.

              
 
Allemaal condenswolken en druppels slaan tegen de rotsen kapot. Het lawaai is oorverdovend. Als we naar de andere kant rijden kunnen we een tocht lopen met uitzicht op de waterval. Het is weer mooi geregeld. Een parkeerterrein, met toiletten en informatie. Jammer voor ons want de route die wij willen lopen Uncle Tom’s trail is afgesloten. Er zijn de laatste tijd teveel rotsen op de trail (trappen) gevallen; het is niet verantwoord. Zulke informatie daar heb je wat aan, We lopen nu aan de bovenkant van het ravijn en zien de waterval de upper- en de lowerfalls vanuit een andere hoek.
Het is een pittig tochtje, we besluiten over de gewone weg weer terug te gaan omdat we aan de overkant nog helemaal naar beneden willen lopen. Dit pad hebben we net zien liggen, het gaat vrij steil zig-zag naar beneden.

 

We rijden gedeeltelijk terug en nemen eerst maar een broodje want het ziet er heftig uit. Naar beneden is geen punt. Het pad wordt niet zo goed onderhouden dus opletten waar je je voeten zet. Hoe lager we komen hoe meer lawaai. We zien nu dat er nog steeds nieuwe stroompjes uit de bergwand in de rivier stromen.
                 

Het water gaat razendsnel. We kijken nu op de lower, de laagste waterval uit. Hier valt het water 93 m. naar beneden. Volgens de folder is dat verder dan bij de Niagara watervallen. Het zal wel, wij vinden het zeer imponerend. Wat een natuurgeweld. Een foto is een momentopname, maar op de filmpjes die gemaakt zijn is het verloop heel goed te zien. Vanaf deze kant zien we de ijzeren trappen van het pad dat we hadden willen lopen. Het lijkt eng en ik ben blij dat het gesloten was. Beneden aangekomen hebben we een fantastisch uitzicht. En dan weer naar boven…. Op elke hoek staat een bankje. Zonder bankjes zijn we bovengekomen, goed voor de conditie. Met de camper stoppen we nog op een paar plaatsen, het is goed mogelijk de rivier te volgen. We gaan naar de camping, proberen Teatske te bellen. We zijn 4 dagen in Yellowstone en hier is geen wi-fi. Als er iets bijzonders is moeten ze weten hoe ze ons kunnen bereiken. Pech, geen gehoor, later nog maar eens proberen.

 

We verlaten Canyon Village en zakken af naar Fishing Bridge. Langs de Yellowstone rivier rijden we. Wat een brede rivier, het peil staat hoog. Veel land staat onder water. De nodige bizons lopen hier. De rivier wordt nog steeds breder.
        
Wat een enorme hoeveelheid water. Er is een bron met een lage pH-waarde, die stinkt enorm. Aan de andere kant pruttelen weer modderpotten. Op een plaats komt stoom uit de rotsen. Alles is weer van een plankier voorzien om op te lopen.

Verderop is het Yellowstone-meer. Nog meer water. Heel apart, grote bergen met sneeuw erop staan rondom dit meer. Pelikanen zien we, ze willen niet op de foto. Wel een foto van een eekhoorntje in het bos gemaakt. Ook nog een paar trails gelopen en genoten van de afwisseling en de omgeving. Wat ons wel opvalt dat er weinig vogels en andere dieren zien, wat fauna betreft is het erg rustig.

        

 

Als we ons melden bij de camping horen we dat het pad vlakbij ons plekje afgesloten is. Er is een grizzlybeer gesignaleerd. Deze heeft een kalf van een elk(soort damhert) gedood. De rangers hebben de restanten opgeruimd maar de beer blijft in de buurt rondhangen ook omdat de hinde niet weg gaat. Toch wel eng…….

Op de parkeerplaats bij de wasautomaten en ook verderop in het park ligt nog behoorlijk wat sneeuw tussen de bomen. Twee mannen scheppen hun koelboxen vol. Hoeven ze geen ijs te kopen om alles fris te houden. ‘k Heb maar niet gevraagd of het soms Hollanders zijn.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan