Op weg terug.

Door Klaas & Nanda Knobbe - 30-06-2009 23:30

Maandag 29 juni 2009.

 

Op weg terug.

 

Lekker geslapen en de zon schijnt alweer. Vanuit Dubois vertrekken we. Bij het plaatselijke gas-station laten we ons propaangas ( voor koken en de koelkast) bijvullen. De plaatselijke meneer wijst er met nadruk op dat we moeten zeggen du BOIS en niet op z’n frans!

Omdat we terug rijden over dezelfde weg weten we dat we oponthoud zullen krijgen. Ook dit gaat op the american way…groots.

Een kraan slaat stukken van een rots af en maakt het glad. Verderop wordt een gedeelte van de rots gestut met stalen damwand en dubbel betongaas. Hier zal nog wel beton in komen. Gigantische kiepwagens rijden af en aan. Er is maar een rijbaan beschikbaar. Een auto van de wegwerkers, follow me,  rijd voorop. Goed georganiseerd allemaal.

 

Wij rijden nog een gedeelte van Grand-Teton. Zien prachtige witte pelikanen vliegen, landen en zwemmen. Eigenlijk kennen we deze dieren alleen uit de dierentuin maar als ze vliegen zijn ze mooier dan zwanen. Het plaatsje Jackson wordt de volgende stop. Alles in namaak oude-stijl. Leuk voor de foto’s. Heerlijke chocola hebben we daar gekocht. In het stadpark zijn toegangspoorten gemaakt van alleen geweien van elks. De padvinders zoeken die jaarlijks in het buitengebied op. Het zijn er nog al wat.


          

 

Onze camper stond in een zijstraat geparkeerd. Bij het ophalen zagen we zeer armoedige huisjes, mobil-homes. Ellendige toestand, gordijnen dicht, alles kapot en we horen kinderen huilen. Ook dit is amerika. Wij hebben Jackson in een half uur bekeken en gaan op zoek naar een supermarkt. Nou een pracht van een winkel. Boeket bloemen staat in de koeling, zoals bij ons de zuivel. Een bosje bloemen kost $ 20,-, vergelijkbaar met € 14.--. Hanging basket met gemengde bloemen $ 55.-. Het fruit in deze winkel staat in een koeling me een sprinklerinstallatie. Regelmatig wordt er gesproeid. Het fruit is niet duur.

 

         

 

We rijden verder. Net buiten de plaats staat een busje aan de kant van de weg. Er staat een waarschuwingsbord voor. Daar staat op Jackson County Jail. Er lopen 3 boeven, met moderne wit/oranje gestreepte pakken aan in de berm, om zwerfvuil op te zoeken. Een bewaker in vol ornaat loopt er achteraan. Onderweg komen we veel andere campers van Cruise America tegen. Iedereen steekt de hand op. Leuk!

We gaan de kant van Salt Lake City uit. Proberen vandaag wat door te rijden. De weg stijgt zo nu en dan behoorlijk. Dan wisselen we van stoel. Na de plaats Montpellier gaan we even uitrusten bij Bear Lake.

 

         
 

We gaan weer op weg en het gaat weer dwars door de bergen. Erg mooi allemaal maar het schiet niet op. Logan is de volgende plaats, langs de gelijknamige rivier rijden we erheen. Prachtige natuur maar we rijden constant bochten. In de plaats zelf (behoorlijk groot) verandert het weer ineens.

De lucht wordt donker en het waait hard. Onze camper heeft behoorlijk last van de wind dus passen we het tempo aan. Wij zijn blij als we op de camping in Brigham City aankomen. Als deze trip thuis vooraf gepland was, zoals Klaas deze hele reis gedaan heeft, hadden we niet zo’n grote afstand op een dag gedaan. De afstand is het probleem niet, wel de wegen en het weer. In ons eigen landje is het allemaal vlak en komen extreme weersomstandigheden niet vaak voor. De storm gaat later op de avond weer over. Het heeft wel als gevolg dat de internetverbinding niet tot stand komt.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan