Van de mormonen naar de movie-set

Door Klaas & Nanda Knobbe - 03-07-2009 01:51

Woensdag 1 juli 2009.

 

Van de mormonen naar de movie-set.

 

Vannacht hebben we geslapen met de deur en alle ramen wijd open. Het was warm! We genieten van een laatste camperontbijtje. Inpakken is zó klaar. We halen de bezem erdoor, een sopje er achteraan en we zijn klaar om de camper in te leveren. Het is een klein half uurtje rijden. De camper heeft ons prima voldaan en we zijn tevreden. Formulieren ingevuld, laatste km-stand genoteerd. Blijkt dat we 2566 mile (= 4105km) gereden hebben.

Een taxi brengt ons naar het Red Lion hotel. Luxe kamer, airco en een groter bed dan we de laatste weken gewend zijn. Om half elf is alles achter de rug en gaan we te voet de stad in. We lopen een aantal blokken en kunnen nauwelijks geloven dat we écht in Salt Lake City lopen. Ons hotel ligt bijna in het centrum. De straten zijn breed, wel 4 of 5 rijstroken aan beide kanten. Toch gaan we terug naar het hotel.

      

Er is een mailtje van de luchtvaartmaatschappij gekomen dat er vermoedelijk iets van onze bagage teruggevonden is. Alleen op een speciale tijd kunnen we bellen. We proberen op de afgesproken tijd maar krijgen alleen een voicemail.

 

       

We gaan nu lopend naar de Tempel van de mormonen. Dat grote gebeuren overheerst hier de hele stad. Er is niet alleen een kerk (mogen we trouwens niet eens in) maar ook een tabernakel (daar oefent een koor)

           

 

en een gebouw voor onderzoek naar familiestamboom. Eigenlijk is het hele gebied wel 3 tot 4 blokken groot. Het is prachtig aangekleed met bloemen en beelden. We krijgen een rondleiding van 2 zendelingen. Erg indrukwekkend. Alles is heel groot, het koor bestaat uit 360 leden. Er is een speciaal visitor-center, zeer efficiënt georganiseerd allemaal. We hebben de bijenkorf bekeken. Zo wordt het huis van Brigham Young (medeoprichter en profeet van de mormonen) genoemd. Het was ook zijn filosofie, als bijen zijn, samenwerken en niet alles voor jezelf houden. Mooie woorden. Er staat hier wel een complex wat veel $ gekost heeft. De mormonen doen ook veel aan liefdadigheid. Toen we later doorliepen naar een kopie van Capitol Hill, het regeringsgebouw van de staat Utah, werd op diverse manieren duidelijk gemaakt dat de mormonen het hele gebied ontgonnen hebben. Toen zij aankwamen (± 1847) was er alleen woestijn. Dat hele grote gebouw hebben we ook van binnen bekeken. Allemaal trappen, marmer en wandschilderingen. Prachtige plafonds, en de koepel was helemaal beschilderd. Buiten, mooie gazons, bloemperken en weer marmeren trappen. Niet alleen wij waren onder de indruk, er waren ook 3 bussen japanners uitgeladen.

 
          

We troffen het want er was een filmploeg bezig met opnames voor een film, “The girl friend off my best friend” of zo iets. Een heel gebeuren. Politieauto met zwaailichten aan die de straat afzet. Veel figuranten natuurlijk hebben wij ook even staan kijken. Toen ze voor de 3e keer hetzelfde deden zijn wij er vandoor gegaan. Downtown Salt Lake City. Op zoek naar een eetgelegenheid. Komen we er achter dat ook hier zwervers zijn. We vinden een gezellig grieks terrasje en eten lekker. Het is warm vandaag. Terug in het hotel nemen we een kopje koffie. Buiten is in een keer een rainshower losgebarsten. Het giet even heel heftig.

Hindert niets, hebben wij geen last van.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan